Actualitate

SONDAJ IRES. Raed Arafat se bucură de cea mai mare încredere, alături de IGSU. Premierul Orban și Guvernul, codași în clasament

Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) arată că Raed Arafat este personalitatea publică a momentului, dată fiind pandemie de coronavrius.

Raed Arafat se bucură de încrederea a peste trei sferturi dintre români. Astfel, 78% dintre români spun că au multă sau foarte multă în secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pe locul doi se situează președintele Klaus Iohannis, creditat cu multă și foarte încredere de 39%. Locul trei în acest clasament îl ocupă noul Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, care se bucură de un grad de încredere de 37%. 26% dintre români îi oferă Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, multă/ foarte multă încredere. Doar 24% dintre români spun că au încredere mare sau foarte mare în premierul Ludovic Orban – 24%, în timp ce gradul de neîncredere este 74%.

Încredere mare în IGSU, CNSU și Jandarmerie

Dacă ne referim la intituții, trei sferturi dintre români au multă și foarte multă încredere în Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar două treimi în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.


În Jandarmerie au încredere multă și foarte multă 65% din români, în timp ce 61% au încredere multă și foarte multă în Biserica și Poliția Română. Doar un sfert dintre repondenți au încredere în Guvern, dar, luate individual, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne se bucură de încrederea a peste jumătate dintre români.

Votanții PSD manifestă încredere mai ridicată în Jandarmerie, Armată și Biserică, iar votanții PNL manifestă încredere mai ridicată în Armată, Guvern, Ministerul Afacerilor Interne, CNSSU, IGSU, Poliția Română și Poliția Locală.


Tăierea salariilor bugetarilor, dezaprobată de majoritatea românilor

Măsura de a reduce salariile bugetarilor cu 25% este dezaprobată de peste jumătate dintre respondenți. Votanții USR-PLUS susțin în cea mai ridicată proporție această măsură, în timp ce votanții PSD sunt cei care se împotrivesc cel mai mult.

6 din 10 respondenți cred că măsurile luate de Guvern pe durata stării de urgență vor avea efecte pozitive asupra sănătății populației și asupra digitalizării serviciilor publice.


21% cred că măsurile vor avea un impact pozitiv asupra economiei, marea majoritate dintre cei chestionați însă cred că măsurile vor avea un impact negativ asupra economiei.

Citește și


Ce salariu are Raed Arafat, OMUL CHEIE în lupta cu coronavirusul?

 

Raed Arafat, apel către toţi românii: "Folosiţi orice mască! Călcaţi şi spălaţi măştile confecţionate acasă"

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter