monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Raed Arafat, apel către toţi românii: "Folosiţi orice mască! Călcaţi şi spălaţi măştile confecţionate acasă"

Raed Arafat a făcut un apel către toţi românii: folosiți măștile pentru a vă feri de infecția cu noul coronavirus.

raed-arafat-apel-catre-toti-romanii-folositi-orice-masca-calcati-si-spalati-mastile-confectionate-acasa

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, le transmite celor care îşi confecţionează acasă măşti de protecţie că trebuie să le spele şi să le calce zilnic, pentru a le dezinfecta. "Este cunoscut faptul că nu prea găsim măşti simple în piaţă şi faptul că în cazul în care găsim preţurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă. (...) Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii... puteţi improviza! Totodată, dacă faceţi acest lucru şi vă confecţionaţi o mască acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic când vă întoarceţi acasă şi să o călcaţi", a scris Arafat duminică, pe Facebook.

Raed Arafat, sfaturi pentru români în vremea coronavirusului

El a reamintit că, iniţial, "ideea generală pe plan mondial" a fost că masca nu este necesară decât în cazul persoanelor cu simptome , asta şi din cauza penuriei de măşti, prioritară fiind aprovizionarea personalului medical.


"Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorităţi pe plan internaţional au început să recomande purtatul măştii (...) oriunde mergem în spaţiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alţii. (...) Va dura până ne vom obişnui cu această practică, dar din ce văd şi din informaţiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi şi cât de haios sau ciudat am arăta", se mai menţionează în postare.

Citeşte şi:


Ce salariu are Raed Arafat, omul cheie al României când vine vorba de Situaţii de Urgenţe