Actualitate

Emil Boc: "Să nu ne jucăm viața la loteria coronavirus!"

Primarul muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, îi îndeamnă pe clujeni să se gândească de două ori înainte de a ieși din casă, pentru că orice deplasare înseamnă un joc la "loteria coronavirus".

Foto: Facebook/Emil Boc Foto: Facebook/Emil Boc

Edilul clujean arată că nu poți fi niciodată sigur că nu vei lua virusul atunci când ieși din casă, sau cui îl poți da fără să știi, dacă nu prezinți simptomele bolii.

"Nu trebuie să ne jucăm viața la loteria coronavirus. Când ai ieșit afară mai mult decât este necesar, practic îți joci viața la loterie, că nu se știe cine este purtător de virus și cine nu, cu cine intri în contact sau dacă tu îl ai și îl dai mai departe, îmbolnăvești pe bunici, pe mama, pe tata sau pe cineva. Cu cât restângem cercul de circulație a acestui virus, cu atât, evident, șansa lui să se răspândească este mult mai mică. Atunci, cei care ajung în spital cu cazuri grave pot fi tratați și vindecați", a declarat Emil Boc la un post local de radio.


"Să nu ajungem în situația Italiei!"

Primarul Clujului susține că situația este încă sub control în județ, mai ales datorită faptului că nu au fost înregistrate multe îmbolnăviri. Acesta a mai spus că, în cursul săptămânii trecute, trei pacienți aflați în secția ATI au fost transferați în saloane și mai mulți pacienți au fost externați, la Cluj.

"La Cluj avem mai multe cazuri vindecate, trei cazuri de la terapie intensivă care au fost săptămâna trecută transferați în salon, asta pentru că sistemul de sănătate are capacitate și face față. În cazul în care am avea foarte mulți infectați, capacitatea de la terapie intensivă este limitate, și în România, și în SUA și peste tot în lume. Atunci ajungi la situații în caRe iei masca de la unul de 70 de ani și o pui unui pacient de 40 de ani, ca să alegi cine să trăiască, cum au făcut italienii. Sper să nu ajungem niciodată într-un asemenea scenariu. Vârful nu a fost atins încă, el urmează imediat după Paști, sau în preajma Sărbătorilor Pascale", a conchis edilul.


Citește și

Ministrul Sănătății: "Clujul este un exemplu de bune practici"

 


Nelu Tătaru: "Nu există niciun motiv să relaxăm restricțiile. Încă nu am urcat, ca să putem coborî"

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter