Actualitate

Ministrul Sănătății: "Clujul este un exemplu de bune practici"

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lăudat spitalele din Cluj și administrația locală pentru buna gestionare a cazurilor de coronavirus.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că a evaluat situația spitalelor din municipiu și că poate situa Clujul "undeva sus", în comparație cu alte orașe din țară, în ceea ce privește capacitatea de testare și de tratare a pacienților cu coronavirus.

"Am venit la Cluj pentru a evalua situația la nivelul spitalelor, dar și din discuții cu administrația locală. Clujul este un exemplu de bună practică. Am vrut să văd efectiv fiecare management, să mi se prezinte problemele și activitatea desfășurată. Față de multe alte orașe, așez Clujul undeva sus, atât ca activitate medicală, cât și ca implicare a administrației locale, că este prefectură sau că este primăria municipiului. Țin să menționez că, din toate discuțiile pe care le-am avut, există capacitate și de testare, există capacitate și de tratament, la nivelul unităților din Cluj-Napoca. Aștept ca orice sesizare să îmi ajungă la nivel de minister și să pot completa orice deficit sau orice necesitate", a afirmat ministrul.


Probe din Deva sau Suceava ar putea fi testate la Cluj

Nelu Tătaru a arătat că, la Cluj se pot testa 1.000 de probe pe zi, astfel că pot fi trimise aici probe din alte județe și orașe care nu fac față.

"La Cluj este o capacitate de 1.000 de testări pe zi, menționez că Clujul poate asigura testarea și pentru localități din jur, cum ar fi pentru Deva sau pentru Suceava, se pot aduce teste pentru a fi prelucrate la Cluj", a mai spus Tătaru. 


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut o întâlnire cu prefectul Clujului, Mircea Abrudean, cu primarul Emil Boc, dar și cu managerii spitalelor clujene, cu DSP și Casa de Asigurări.

Tot astăzi, ministrul a vizitat Spitalul Deva, iar după vizita de la Cluj ar urma să ajungă și în Sibiu.


Citește și 

Iohannis: „Respectăm acum regulile ca să le putem relaxa cât mai repede!” Cum își petrece sărbătorile președintele?

 


Plouă cu amenzi la Cluj pentru nerespectarea Ordonanţelor Militare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter