Actualitate

Peste 2.000 de elevi din Cluj-Napoca vor primi tablete. A fost alocată suma de 1,5 mil. lei

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat peste 1,5 milioane de lei școlilor din municipiu, pentru achiziționarea de tablete pentru elevii care nu dețin dispozitive pentru educație digitală.

Peste 2.000 de elevi clujeni vor beneficia de tablete pentru educație la distanță Peste 2.000 de elevi clujeni vor beneficia de tablete pentru educație la distanță

2.098 de elevi din Cluj care nu dețin dispozitive prin care să poată participa la activități de educație digitală vor primi din partea școlilor tablete, în valoare totală de 1.573.500 de lei. Suma a fost alocată astăzi în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca.

”În Cluj-Napoca avem în prezent 37.538 de elevi începând cu clasa 0 până în clasa a-XII-a. În urma analizei școală cu școală, clasă cu clasă, pentru a vedea în ce măsură elevii au posibiliatea de a avea acces la învățământul digital, mai exact dacă dispun de o tabletă, computer sau laptop acasă, a rezultat faptul că 2.098 de elevi nu au această posibilitate. În consecință vă propun să inițiem acest proiect care să însemne educație digitală pentru toți elevii din municipiu și ne-am gândit și la aspectul inclusiv. Propun să alocăm 1.573.500 de lei pentru achiziția acestor tablete de către școli", a declarat primarul Emil Boc.


Tabletele, încredințate elevilor pe bază de semnătură

Tabletele vor fi achiziționate de școli și înmânate elevilor într-un regim asemănător cu cel de predare a manualelor, astfel încât elevii vor returna dispozitivele la finalul ciclului de învățământ.

"Acestea vor fi înmânate elevilor în același regim juridic ca și manualele, pe bază de semnătură, iar la finalul ciclului de învățământ elevii vor returna școlilor aceste tablete. Dar e nevoie de ele ca toți elevii clujeni să poată participa la învățământul online. Această investiție nu e numai pentru starea de urgență ci pentru viitorul copiilor noștri, pentru ca ei să aibă cele mai bune standarde și condiții pentru a-și desăvârși educația. Practic vorbim de 326.000 de euro, iar în bugetul școlilor se va vira suma de 666.991 de lei, restul sumelor există deja în bugetul școlilor prin rectificarea anterioară”, a spus Boc.


Cartele cu internet, acolo unde este nevoie

Cele mai multe tablete vor ajunge la elevii de la Școala Gimnazială Traian Dârjan, iar aici conducerea școlii s-a oferit să asigure și cartele cu internet elevilor care nu au conecatre la rețea acasă.

”Cele mai multe tablete, 240 de bucăți, vor ajunge la Școala Gimnazială Traian Dârjan, conducerea școlii este receptivă, astfel că  indiferent de grupul din care provin copii, toții să aibă aces la educația digitală. Cartelele au posibiltatea să aibă și cartelă, astfel încât să poate fi accesat internetul prin wi-fi din orice loc. Școlile pot să achiziționeze cartele cu internet din bugetul lor, dispun de această posibilitate”, a afirmat edilul.


Citește și

Anunț de ULTIMĂ ORĂ făcut de Ministru! Materia din Semestrul 2 nu mai intră la BAC și Evaluarea Națională

 


Educația SEXUALĂ, OBLIGATORIE în școli!

 

abonare newsletter