Actualitate

Emil Boc: "În procent de 80%, ordonanțele militare sunt respectate la Cluj"

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că a evaluat situația de pe străzile orașului și a ajuns la concluzia că aproximativ 80% din clujeni respectă ordonanțele militare.

Edilul spune că majoritatea clujenilor respectă ordonanțele militare privind prevenirea răspândirii coronavirusului, din ceea ce a descoperit din vizitele pe teren.

"Ieri am făcut un control general prin oraș, ca să îmi fac o imagine cât de respectată este ordonanța militară cu privire la circulație, la distanța socială, la piață, la respectarea între 11 și 13 la supermarketuri și pot să vă spun că în procent de 80% că aceste lucruri sunt respectate la Cluj. Poliția, armata, jandarmeria, poliția locală sunt peste tot prezente în oraș, cu calm și echilibru, dar și cu fermitate în a aplica legea, astfel încât lucrurile să rămână sub control", a spus Emil Boc, la un post local de radio.


Primarul Clujului a adăugat că în municipiu, numărul de cazuri crește ușor de la o zi la alta și prezintă o tendință de stabilizare.

Mă uit la numărul de infecții care există în oraș, este doar ușor crescător de la o zi la alta. Nu vă pot da date, pentru că se comunică doar de la nivel centralizat. Vreau să vă spun că nu există o creștere accelerată, cu tendință de stabilizare.


Amenzi de 164.000 de lei în doar 24 de ore

Miercuri, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, comunica faptul că, în ultimele 24 de ore au fost constatate 186 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de 164.300 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, conform ordonanțelor militare în vigoare. VEZI AICI MAI MULTE INFORMAȚII!

700 teste pe zi, la Cluj

De astăzi, capacitatea de testare de la nivelul județului Cluj a crescut la 700 de probe/zi, urmând să ajungă la 1.000 probe/zi în câteva săptămâni. Vezi detalii aici!

abonare newsletter