Actualitate

Încă un "succes" al sistemului medical românesc. A murit a doua zi după ce a fost externat dintr-un spital din Bistriţa. Medicii nici nu au bănuit că e infectat cu coronavirus

Sistemul medical românesc şi-a arătat din nou limitele în cazul unui bărbat ucis de virusul COVID-19.

inca-un-succes-al-sistemului-medical-romanesc-a-murit-a-doua-zi-dupa-ce-a-fost-externat-dintr-un-spital-din-cluj-medicii-nici-nu-au-banuit-ca-e-infectat-cu-coronavirus inca-un-succes-al-sistemului-medical-romanesc-a-murit-a-doua-zi-dupa-ce-a-fost-externat-dintr-un-spital-din-cluj-medicii-nici-nu-au-banuit-ca-e-infectat-cu-coronavirus

Grupul de Comunicare anunţă sec fiecare deces în parte, fiind specificată vârsta şi câteva patologii ale persoanelor decedate, dar fără prea multe alte detalii.

Într-o astfel de situaţie a fost şi un bărbat de 77 de ani fiind cunoscut sub numele "Decesul 87" după cum informează Grupul de Comunicare Strategică.


Bărbatul a fost transportat la spitalul din Bistriţa pe 22 martie având probleme cardiace, iar două zile mai târziu i-au fost recoltate probe pentru a se stabili dacă este purtător al virusului COVID-19. Probeler recoltate de la Bistriţa au fost trimise la Cluj-Napoca, iar bărbatul este trimis acasă pe 30 martie de medicii din Bistriţa fără ca rezultatul testului de COVID-19 să ajungă la medicii care l-au internat. Chiar nu au bănuit medicii că bărbatul ar putea fi infectat cu noul coronavirus ?!

La doar o zi de la momentul externării, bărbatul se stinge din viaţă, iar cei apropiaţi se pregătesc de înmormântare. Rudele şi apropiaţii rămân stufeiaţi în momentul în care autorităţile contacează familia şi anunţă că bătrânul a fost infectat cu noul coronavirus. Nu le-a pasat medicilor că un om pleacă acasă și ar putea fi un risc pentru sănătatea celor din jur?

abonare newsletter