Actualitate

PRIMUL DECES de coronavirus înregistrat la CLUJ

A fost înregistrat primul caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus la Cluj, fiind cazul numărul 18 la nivel național.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin.

Pacienta a fost  transferată în data de 22.03.2020 în secția ATI a  Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19.


Pacienta avea afecțiuni pre existente: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Amintim că Monitorul de Cluj a semnalat cazul pacientei încă de luni, arătând că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la spitalul din Huedin s-a internat o pacientă cu probleme respiratorii severe, saturație foarte mică de oxigen, pe secția ATI. A fost trimisă sâmbătă la Cluj-Napoca și a fost depistată pozitiv cu COVID-19. 


Cadrele UPU au trimis, în cursul zilei de vineri, un pacient pentru internare la Spitalul din Huedin, cu scopul de a elibera locurile din spital destinate urgențelor. La o zi după internare, medicii de la Huedin au sesizat că starea pacientului se înrăutățește, aceștia suspectând că ar putea fi infectat cu coronavirus. Pacientul a fost retrimis la UPU Cluj-Napoca pentru testare, fiind confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Luni, Direcția de Sănătate Publică Cluj a constatat, în urma investigațiilor de la Huedin, că nouă persoane au avut contact direct cu pacientul infectat: trei medici, trei infirmiere și trei asistenți. Cadrele medicale au rămas în carantină la spital, fiind așteptate rezultatele testelor acestora. Astăzi, prefectul Clujului, Mircea Abrudean a confirmat faptul că toți cei testați de la Spitalul Huedin sunt negativi.

abonare newsletter