Actualitate

Jocurile Olimpice de la Tokyo şi Campionatul European de fotbal, la un pas de a fi amânate

UEFA şi CIO analizează în această perioadă posibilitatea decalării cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi a Campionatului European.

jocurile-olimpice-de-la-tokyo-si-campionatul-european-de-fotbal-la-un-pas-de-a-fi-amanate jocurile-olimpice-de-la-tokyo-si-campionatul-european-de-fotbal-la-un-pas-de-a-fi-amanate

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va urma ''recomandările'' Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a decide o eventuală amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute la vară, a anunţat, joi, preşedintele instanţei olimpice, germanul Thomas Bach, citat de AFP.

''Vom urma recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii'', a răspuns preşedintele CIO, la canalul german ARD, unei întrebări legate de o eventuală amânare a JO, dacă OMS o va cere.

Actuala pandemie de coronavirus pune deja ''serioase probleme în concursurile de calificare'', a adăugat Bach.

''Sistemele de calificare sunt în pericol'' în unele sporturi şi probe, din cauza anulării competiţiilor, din cauza propagării virusului Covid-19, a mai spus Bach.

UEFA urmează să decidă marţi dacă Campionatul European, organizat în mai multe oraşe, inclusiv Bucureşti, va mai avea loc în această vară. Nume importante precum Mikel Arteta (antrenor Arsenal), Daniele Rugani (Juventus), Manolo Gabbiadini (Sampdoria)  sau Callum Hudson Odoi (Chelsea) au fost descoperiţi pozitiv la Covid-19.

Ultimele Stiri
abonare newsletter