Actualitate

Coronavirusul închide creșele private și after school-urile din Cluj

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că toate creșele private, dar și after school-urile, taberele urbane sau centrele pentru copii din județ își vor suspenda activitatea, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Măsura va intra în vigoare de mâine, 13 martie și va fi aplicată, inițial, până în 22 martie, cu posibilitate de prelungire a acestei perioade, în funcție de evoluția situației.

"Am avut o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde am luat următoarea hotărâre de mare interes pentru public. Se suspendă începând cu data de 13 martie 2020, până la data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației la nivel național, activitățile desfășurate în cadrul creșelor private, locații de tip after school, tabere urbane, centre de petrecere a timpului liber, centre educaționale, precum și activitățile altor structuri care pot fi asimilate acestui tip de activități. Este o hotărâre care va fi comunicată imediat și intră în vigoare începând de mâine", a declarat Mirecea Abrudean.


Amintim că și cele 16 creșe de stat din municipiul Cluj-Napoca se vor închide temporar, din cauza epidemiei de coronavirus. Măsura va intra în vigoare începând de vineri, 13 martie și până în 22 martie, cu posibilitate de prelungire. Potrivit datelor prezentate de municipalitate, această măsură afectează aproximativ 1.200 de copii din Cluj-Napoca. 

abonare newsletter