Actualitate

Undă verde pentru supralărgirea străzii Borhanciului

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pentru supralărgirea și modernizarea străzilor Constantin Brâncuși și Borhanciului.

Primarul Clujului, Emil Boc a declarat că, după publicarea proiectului în Monitorul Oficial, municipalitatea va putea prelua de la USAMV terenul care bloca extinderea străzii Borhanciului, urmând apoi să se facă proiectarea și să fie lansată licitația pentru supralărgire.

"Ieri a trecut de parlament, urmează să meargă la președinte spre promulgare, după care se va publica în Monitorul Oficial și în trei zile de la publicare va intra în vigoare. Asta va însemna că noi vom putea relua proiectul de lărgire a străzii Borhanci, pentru a crește calitatea vieții locuitorilor din Borhanci și pentru a diminua traficul. După publicarea în Monitorul Oficial, primăria va putea să realizeze cu USAMV-ul protocolul de predare-primire a terenului, de a face lucrarea de proiectare, licitația de execuție și de implementare, aceștia sunt pașii care urmează să fie făcuți", a afirmat Boc, într-o emisiune radio.


Edilul a mai spus că, în ceea ce privește lărgirea Căii Mănăștur, studiile sunt în fază avansată și urmează ca în acest sens să fie depus un proiect de hotărâre în Consiliul Local, într-o ședință viitoare.

"Pentru Calea Mănăștur, studiile sunt în fază avansată și le veți vedea pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru exproprieri și pentru trecerea la celelalte faze. Acolo suntem într-o fază mult mai avansată de lucru. Odată ce se deblochează zona Platinia și a fostei fabrici de bere, pentru că acolo circulația este sugrumată, vom putea vorbi de extinderea benzii dedicate pentru mijloacele de transport în comun pe o suprafață mult mai mare, de la intrarea în Cluj, până în Mărăști", a adăugat primarul Clujului.


"Verde" din Parlament pentru supralărgirea străzii Borhanciului

În ședința Camerei Deputaților, din data de 25 februarie 2020, a fost adoptat proiectul de lege inițiat de deputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan pentru supralărgirea și modernizarea străzilor Constantin Brâncuși și Borhanciului în vederea rezolvării problemelor de trafic. Lucrarea de supralărgire a celor două străzi era blocată de o suprafeță mică de teren, care, în urma demersului de marți, va putea fi trecută din proprietatea publică și din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca în proprietatea publică a Municipalității Cluj-Napoca.


"Din luna iunie 2019, când am depus proiectul în Parlament, până astăzi, când el a fost adoptat de către plenul Camerei Deputaților, m-am asigurat că toți parlamentarii înțeleg scopul și necesitatea acestui proiect. Mi-am susținut proiectul în comisiile de specialitate, atât la Senat cât și în Camera Deputaților, și mă bucur că într-un termen relativ scurt am reușit să trecem prin procedura parlamentară", a transmis Sorin Moldovan.

Proiectul merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis, fiind ultimul pas pe care îl mai are proiectul de făcut deblocarea situației din zona străzilor Constantin Brâncuși și Borhanciului.


Stop autorizații de construire în Borhanci

La fel cum s-a întâmplat și cu Bună Ziua, nici în cartierul Borhanci nu se vor mai da autorizații de construire până nu se vor rezolva problemele de infrastructură.


„Bună Ziua 3 ani de zile a fost blocat. Orice demers urbanistic în Bună Ziua, până când nu s-a început supralărgirea străzii și modernizarea ei a fost blocat. De asemenea, în Borhanci avem blocată orice autorizație de construcție peste 20 sau 25 de apartamente pentru a se supralărgi strada și intersecția când vii din Bună Ziua, dar și la ieșirea din Borhanci spre Gheorgheni. Acolo unde cifrele sunt critice evident că trebuie să luăm asemenea decizii. Nu sunt blocate, dar sunt aprobate autorizațiile. Se pot face studiile, dar autorizațiile se dau doar după supralărgirea străzii, așa cum s-a făcut și în Bună Ziua”, a declarat Emil Boc, la începutul acestui an.

Etichete: cluj emil boc borhanci
Ultimele Stiri
abonare newsletter