Actualitate

Cum va arăta Parcul Est, cel mai mare parc clujean? „Nu știm, acum vrem să aflăm!”

Parcul Est este cel mai important proiect de amenajare a unui parc în Cluj-Napoca și se înscrie în programul de investiții „Clujul Verde” al municipalității.

Cum va arăta Parcul Est, cel mai mare parc clujean? „Nu știm, acum vrem să aflăm!” Cum va arăta Parcul Est, cel mai mare parc clujean? „Nu știm, acum vrem să aflăm!”

La finalul anului trecut, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), a inițiat o serie de consultări publice a cetățenilor interesați cu privire la proiectul viitorului Parc Est. Astfel, ca primă etapă în seria de consultări publice, clujenii au putut participa la un chestionar electronic intitulat „Cinci întrebări despre parcul Est din Cluj-Napoca”. Peste 1.200 de clujeni au completat chestionarul electronic lansat de municipalitate.

„Noi nu știm cum va arăta Parcul Est, tocmai asta vrem să aflăm. În ultimii ani am făcut eforturi extrem de mari pentru a putea crește calitatea spațiilor verzi. Am alocat mulți bani în această direcție, pentru a putea extinde numărul de metri pătrați al spațiilor verzi. Ca să vedem cum ar trebui să arate Parcul Est, am făcut o procedură transparentă, prin care am cerut părerea clujenilor”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, într-o emisiune online.


„Am avut cinci întrebări pe care le-am adresat clujenilor. După ce avem centralizate răspunsurile, vom avea o dezbatere publică în legătură cu acest parc, să vedem și câteva propuneri. Apoi vom face o temă de proiectare și un concurs de soluții pentru a vedea exact care este conceptul și cum ar trebui să arate Parcul Est”, a mai punctat Tarcea.

Viceprimarul a precizat că, până la o variantă finală a Parcului Est, e cale lungă, fiind multe alte proceduri de realizat, printre care și buclucașele exproprieri. Primăria și Consiliul Local au foarte puțin teren în zona din Gheorgheni, insuficient în comparație cu cele circa 55 de hectare din zonă. De asemenea, nu au fost identificați proprietarii terenurilor. „Nu are încă importanță, exproprierile vor fi demarate după stabilirea Planului Urbanistic Zonal”, a conchis Dan Tarcea.


Dezbaterea publică în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) pe tema „Parcul Est – pregătirea temei pentru concursul de soluții” va avea loc marți, 4 februarie, la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, de la ora 18:00.

CITEȘTE ȘI: O idee veche de acum jumătate de secol, din nou pe masa dezbaterilor? „Va fi mai mare de 5-6 ori decât Parcul Central!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter