Actualitate

Cluj, cel mai sigur oraș din România? Siguranța, la nivelul Vienei

Cluj-Napoca cel mai sigur oraș din țară unde poți să te plimbi liniștit singur chiar și noaptea, facând acest oraș să se poziționeze în rând cu capitala Austriei, conform studiilor statistice realizate în ianuarie acestui an pe site-ul numbeo.com.

Așadar nivelul criminalității și mai ales ceea ce ține de creșterea lui în ultimii 3 ani în Cluj este menționat cu indicile 37,97 ceea ce reprezintă o creștere slabă și scăzută spre deosebire de Viena unde nivelul de creștere este moderată, marcat cu „scorul” de 54,78 punând Clujul pe o poziție  favorabilă.  Însă aspectul legat de actele de corupție avem nevoie să învațăm de la austrieci, aici situația este opusă, dacă în Viena nivelul corupției este scăzut atunci în Cluj-Napoca moderat.

Jafuri, acte de tâlhărie sunt la un nivel foarte scăzut în ambele orașe cu mici diferențe.


Spargere de autovehicule: 14,26 – 8,99 în Cluj fiind mai rar întâlnite. Atacuri înarmate, jafuri înarmate, acte de violență pe baza originii etnice sau religiei sunt nesemnificative, probleme legate de trafic și consum de droguri de risc mediu și ridicat sunt indicate cu un procent foarte scăzut (18,78%).
În ultima perioadă arhitectura și estetica clădirilor din Cluj suferă de daune bazate pe acte de vandalism, administrația municipală împreună cu poliția luptă pentru remedierea și înlăturarea probleme prin diferite instrumente. Aceste probleme sunt interpretate exagerat de către locuitorii municipiului, în sensul în care Viena suportă probleme similare, diferența fiind minusculă (doar 1%).

abonare newsletter