Actualitate

S-au „deschis porțile” spre Sopor. Clujenii au trotuar spre „primul cartier construit de la 0”

În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor, dar și a propunerilor în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, s-au deschis două porți și s-a făcut trotuar spre noul cartier Sopor.

S-au „deschis porțile” spre Sopor. Clujenii au trotuar spre „primul cartier construit de la 0”, sursă foto: Facebook SOS Parcul Est S-au „deschis porțile” spre Sopor. Clujenii au trotuar spre „primul cartier construit de la 0”, sursă foto: Facebook SOS Parcul Est

Anunțul a fost făcut, marți, de către activiștii SOS Parcul Est. Aceștia spun că, mai mult ca sigur, au contat și sesizările venite din partea clujenilor către Primăria Cluj-Napoca, nu doar cele din partea Societății Organizată Sustenabil (SOS). Astfel, au fost făcuți pași pentru o mai bună infrastructură pietonală înspre Baza Sportivă din Gheorgheni și spre oraș.

„Clujenii erau obligați să ocolească 1 km pentru a intra în bază și să meargă în trafic auto. Amintim că, la realizarea bazei, noi am propus să fie zone pietonale lângă Becaș și podețe, nu gard. În continuare, baza sportivă se poate integra în Parcul Est printr-o legătură pietonală simplă pe malul Becașului. Hai, că se poate, dacă rămânem activi!”, se arată într-un mesaj al activiștilor.


Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru critică municipalitatea și susține că, pentru astfel de „mici campanii”, precum porțile la parcuri sau trotuarele, nu ar trebui sesizări civice. Parlamentarul clujean afirmă că pentru astfel de proiecte este nevoie doar de o planificare urbanistică mai puțin haotică.

Vă reamintim că municipiul Cluj-Napoca va avea un nou cartier, primul care va fi proiectat şi construit de la zero în ultimii 30 de ani în România, în baza unui plan urbanistic realizat în urma unui concurs internaţional. Cartierul Sopor se va întinde pe 250 de hectare şi va fi terminat în următorii 30 de ani.


CITEȘTE ȘI: Sopor, primul cartier proiectat şi construit de la zero în ultimii 30 de ani din România

Ultimele Stiri
abonare newsletter