Actualitate

La ce va folosi Boc cele 85 de milioane de euro pe care le împrumută?

În urmă cu câteva zile, Primăria Cluj-Napoca a anunțat că vrea să ia un credit de 85 de mil. euro. Este vorba despre un împrumut rambursabil de la Ministerul Finanțelor în valoare de 400.000.000 lei, iar durata este de 360 luni (30 de ani).

Ce vrea să facă Emil Boc cu împrumutul?

Primarul Clujul, Emil Boc susține că este nevoie de acest împrumut pentru modernizarea orașului deoarece 2 ani la rând Primăria Cluj-Napoca a pierdut masiv, între 16-20 mil. euro.


„Mai e mult până departe. Prin asta înțeleg în primul rând finalizarea unei licitații. Când ne va da voie Ministerul Finanțelor, care trebuie să se încadreze într-un procent foarte mic de împrumut pentru administrațiile locale din deficitul general al statului. Pentru 2020-2021 nu există barem. Deci probabil din 2022-2023 acești bani vor putea fi utlizați. Noi am început procedura din timp ca la un moment dat, totuși, să putem accesa și această resursă financiară atât de necesară pentru modernizarea în continuare a orașului. Gândiți-vă că noi, 2 ani la rând am pierdut câte 16-20 mil. euro în fiecare an, bani care s-au dus din bugetul nostru. Dacă nu pierdeam banii aceștia, nici nu aveam nevoie de împrumut. Banii vor merge la toate proiectele majore de modernizare a Clujului”, spune Emil Boc la un post de radio.

Ultimele Stiri
abonare newsletter