Actualitate

Noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos, dispus să pună umărul la park&ride-uri în Cluj

Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, E.S. Roelof van Ees a efectuat, luni, o vizită la Primăria municipiului Cluj-Napoca, respectiv la sediul Consiliului Județean Cluj.

Noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos, dispus să pună umărul la park&ride-urile din Cluj, sursă foto: Facebook Emil Boc

Pe durata vizitei, E.S. Roelof van Ees a fost însoțit de Wijnand Marchal, consilier economic și comercial la Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Wouter Reijers, Consul onorific al Regatului Țărilor de Jos în Cluj-Napoca și Anca Pianoschi, consilier economic și comercial la Consulatul onorific al Regatului Țărilor de Jos în Cluj-Napoca.

„În cadrul întrevederii, am discutat cu dl. Ambasador despre relațiile bilaterale dintre Cluj-Napoca și Olanda, atât din perspectiva mediului de business, cât și din perspectiva culturală și a proiectelor în care suntem implicați. De asemenea, am discutat despre parcursul și dezvoltarea Clujului în anii următori, precum și despre cum putem consolida relațiile de colaborare prin proiecte și inițiative comune”, a precizat primarul Emil Boc.


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Marius Mînzat a primit și el vizita delegației olandeze, scopul întâlnirii găzduite la sediul forului administrativ județean fiind acela de a extinde relaţiile de cooperare bilaterală în multiple domenii şi de a intensifica schimburile comerciale și cooperarea economică româno-olandeză.

„Am profitat de întrevederea cu noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos pentru a sublinia interesul forului administrativ județean față de aprofundarea cooperării dintre cele două țări, dar și pentru a identifica cele mai oportune domenii în care se pot realiza schimburi de informaţii şi expertiză dar, mai ales, schimburi economice. Cu certitudine, suntem mai mult decât interesați atât să atragem investiții olandeze cât și să învățăm cât mai mult din experiența pozitivă a acestui stat”, a punctat Marius Mînzat.


Ambasadorul, deschis pentru schimburi de experiență

În cadrul vizitei, oaspeților le-a fost prezentat potenţialul economic, investiţional şi turistic al judeţului Cluj, modul de organizare și funcționare a forului administrativ județean, precum şi cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul instituției. „În acest context, o atenție deosebită a fost acordată proiectelor de modernizare și reabilitare a reţelei de drumuri județene, prezentării Parcurilor Industriale Tetarom şi a facilităţilor multiple pe care acestea le oferă investitorilor dornici să se dezvolte în judeţul Cluj”, se arată într-un comunicat remis de CJ Cluj.

De asemenea, s-a discutat și despre proiectul „park&ride”, o inițiativă ce urmărește descongestionarea traficului și stimularea mobilității din perimetrul zonei metropolitane clujene, prin utilizarea mijloacelor de transport în comun, în locul autovehiculelor personale. Referitor la acest proiect, E.S. Roelof van Ees și-a manifestat disponibilitatea de a facilita realizarea unor schimburi de cunoștințe și experiență care să contribuie la implementarea inițiativei în județul Cluj, cu atât mai mult cu cât partea olandeză deține expertiza necesară în acest domeniu, proiectele de tip „park&ride” din Regatul Țărilor de Jos fiind perfect funcționale.


„Totodată, în ideea atragerii agenților economici olandezi, a intensificării cooperării economice şi a dezvoltării schimburilor comerciale, vicepreședintele CJ Cluj a mai prezentat o serie de avantaje ale Clujului, de această dată accentul fiind pus pe componenta educaţională. Judeţul Cluj este cel de-al doilea centru universitar al ţării, care dispune de o resursă umană bine pregătită, vorbitoare de limbi străine şi capabilă să facă faţă oricăror exigenţe, aspecte care creează premisele optime atât în ceea ce priveşte atragerea de investitori olandezi cât şi turişti din această ţară”, mai transmit reprezentanții CJ Cluj.

CITEȘTE ȘI: Lucrările la park & ride-ul de la Aeroport ar putea începe anul viitor

Ultimele Stiri
abonare newsletter