Actualitate

Municipalitatea nu se grăbește cu aquapark-ul: „Nu se va putea deschide niciodată fără Centura Metropolitană!”

Construirea aquapark-ului contestat vehement de o bună parte dintre locatarii cartierului Gheorgheni este condiționată de finalizarea Centurii Metropolitane.

Municipalitatea nu se grăbește cu aquapark-ul: „Nu se va putea deschide niciodată fără Centura Metropolitană!” Municipalitatea nu se grăbește cu aquapark-ul: „Nu se va putea deschide niciodată fără Centura Metropolitană!”

Cel puțin asta susține primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a recunoscut că încă se poartă discuții privind locația finală pentru viitorul loc de relaxare al clujenilor. La începutul lunii martie, zeci de cetățeni au protestat în Consiliul Local față de decizia Primăriei de a construi aquapark-ul în Gheorgheni-Becaş. De luni bune, specialiștii încă analizează locația anunțată initial, singurul lucru cert fiind faptul că proiectul se va face.

„Nu este finalizată dezbaterea pe acea locație, deocamdată este contestată de o parte din public. Am cerut analiză, evaluare suplimentară, pentru că nu vreau să fac un proiect care să nu întrunească sufragiile majorității clujenilor și să nu fie viabil. Analizăm de mai multe ori și tăiem o singură dată. A fost propusă o locație, se mai studiază locații alternative, pentru că ea oricum trebuie corelată cu Centura Metropolitană. Orice locație din aceea zonă trebuie corelată cu realizarea lucrărilor la centură”, a precizat Boc, la un post de radio local.


Deși vorbim despre soluții pe termen mediu și lung, primarul susține că o parte dintre ele – Centura și trenul metropolitan – vor putea fi operabile în următorii cinci ani. „Proiectul Centurii Metropolitane îl văd operabil din ianuarie 2024”, a precizat Boc, la mijlocul lunii noiembrie. Documentele pentru varianta finală a centurii au fost aprobate, iar acum urmează să fie realizate studiile de fezabilitate, urmând să se treacă ulterior la licitație. Până atunci, proiectul aquapark-ului rămâne în stand-by.

„Nu suntem în criză de timp, un asemenea aquapark nu se va putea deschide niciodată fără finalizarea lucrărilor la Centura Metropolitană, pentru a putea asigura accesul. Nu poți să mergi prin mijlocul Gheorgheniului, dacă s-ar păstra locația, să ajungi la aquapark, ai bloca tot orașul. Aquapark-ul e legat de conectivitatea cu celelalte lucrări de infrastructură, de aceea așteptăm finalizarea tuturor dezbaterilor. Nu vrem să facem lucruri controversate în oraș”, a conchis edilul.


CITEȘTE ȘI: Unde facem aquapark-ul? Boc: „Analizăm, nu ne pripim!”, Dohotaru: „Nu merge un aquapark gălăgios într-o zonă publică!”

CITEȘTE ȘI: Aquapark da, locație ba. Unde va fi construit noul loc de relaxare pentru clujeni?


CITEȘTE ȘI: Va fi sau nu construit aquapark în Gheorgheni? Boc: „Clujul are nevoie de două aquapark-uri”

abonare newsletter