Actualitate

Unde facem aqua park-ul? Boc: „Analizăm, nu ne pripim!”, Dohotaru: „Nu merge un aqua park gălăgios într-o zonă publică!”

Subiectul aqua park-ului a fost readus în discuție de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Unde facem aqua park-ul? Boc: „Analizăm, nu ne pripim!”, Dohotaru: „Nu merge un aqua park gălăgios într-o zonă publică!”, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru Unde facem aqua park-ul? Boc: „Analizăm, nu ne pripim!”, Dohotaru: „Nu merge un aqua park gălăgios într-o zonă publică!”, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru

Așa cum anunța încă de la mijlocul lunii iulie, edilul nu s-a hotărât încă privind locația exactă a aqua park-ului ce urmează a fi construit în Cluj-Napoca. Încă se analizează dacă zona anunțată inițial – Gheorgheni-Becaş –este sau nu potrivită, singurul lucru cert fiind faptul că proiectul se va realiza. De asemenea, una dintre problemele ridicate de cetățeni a fost zgomotul care va fi produs odată ce va fi dat în funcțiune aqua park-ul, ecologiștii protestând la rândul lor împotriva construirii acestuia în Parcul Est.

„Proiectul este încă în analiză, nu ne grăbim pentru a lua decizii pripite. Trebuie să stabilim cea mai bună locație. Nu este un proiect final, nu este locația finală, este doar o locație propusă. Locația finală, printr-o dezbatere încă nefinalizată cu societatea civilă. Trebuie făcut (n.red. aqua park-ul), toată lumea e de acord, dar trebuie să-l facem acolo unde nu există dispute majore pe marginea acestui subiect”, a precizat primarul Emil Boc, miercuri, într-o emisiune online.


Deputatul independent Adrian Dohotaru afirmă că Parcul Est este propunerea activiștilor pentru un spațiu public de proporții, nu privat, mai ales că aqua park-ul „nu merge” într-o zonă aglomerată. Parlamentarul clujean dezvăluie că a vizitat ca studiu aqua park-uri la București, Satu Mare și Oradea, acestea fiind construite în câmp deschis, la marginea orașului, fără cartiere în jur. În plus, Parcul Est a fost promis încă de acum 6 ani, atunci când o petiție în acest sens fusese semnată de mii de clujeni.

„Suntem pentru aqua park, dar nu în Parcul Est!”

„Este salutar că primarul anunță dezbatere cu privire la un amplasament pentru aqua park, pentru că înainte ziceau doar că studiază mai multe locații. Nu cred că aqua park-ul trebuie să fie neapărat pe teren public. Sunt și terenuri private disponibile și chiar am fost contactat de agenții imobiliare interesate să intre în discuții cu Primăria. Noi am spus că în principiu suntem pentru aqua park, dar nu în Parcul Est, care are o biodiversitate importantă pentru Cluj”, a punctat Dohotaru, într-o postare pe Facebook.


Deputatul este de părere că „nu merge un aqua park gălăgios, privat”, într-o zonă care ar trebui să fie publică, în care s-a construit și se construiește în continuare, mai ales în zona Sopor. Acesta amintește că Parcul Est va fi singurul parc al orașului, însă nu cel mai mare, pentru că urbaniștii cataloghează drept parcuri suprafețe de peste 15 hectare, ceea ce Cluj-Napoca nu are, cel puțin momentan.

„Mai mult, noi sperăm să convingem Primăria să avem un parc natural, o arie naturală protejată, pe modelul Parcului Natural Văcărești. În momentul de față, în afara inițierii unei noi Legi a Spațiilor Verzi care urmează să fie votată în plen, o lege mult mai bună decât cea actuală, lucrez și la o lege privind crearea de arii naturale urbane pentru a generaliza exemplul Parcului Văcărești unde natura și biodiversitatea se întâlnesc cu o amprentă umană minim intruzivă”, a conchis Adrian Dohotaru, care speră ca municipalitatea să fie deschisă la dialog.


CITEȘTE ȘI: Aqua park da, locație ba! Unde va fi construit noul loc de relaxare pentru clujeni?

Ultimele Stiri
abonare newsletter