Actualitate

A început votul! Peste 10.000 de clujeni au votat în prima oră de la deschiderea urnelor

Duminică, 10 noiembrie, românii sunt așteptați la vot, la alegeri prezidențiale 2019.

În prima oră de la deschiderea urnelor, au votat peste 10.000 de clujeni, adică 1,7%. Doar oamenii din București, Constanța, Iași și Prahova au fost în această dimineață mai harnici în ceea ce privește mersul la vot.

Dacă viitorul președinte nu va fi decis în primul tur, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin.
Procesele verbale după vot vor fi predate la Cluj cu tichete roșii sau verzi, în cadrul unui sistem de preluare care reprezintă o premieră națională. Măsura a fost luată pentru evitarea cozilor la predarea proceselor verbale.


Președintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat, vineri, că reprezentanții secțiilor de votare cu procese verbale care conțin erori vor primi tichete roșii când se vor prezenta la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca pentru predare, iar cei cu procese verbale corecte le vor primi pe cele verzi și vor intra separat.

Potrivit acesteia, cei care au tichete verzi vor intra pe un flux mult mai rapid și nu vor trebui să mai aștepte după președinții secțiilor cu probleme, astfel că se vor reduce timpii de așteptare și cozile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter