Actualitate

Misterios, Boc promite soluții pentru câinii de la adăpostul lui Țermure: „Este un ochi atent la Primărie care se uită la acest subiect!”

Fără să ofere prea multe detalii, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dat asigurări că situația delicată de la adăpostul lui Radu Țermure va fi rezolvată.

Misterios, Boc promite soluții pentru câinii de la adăpostul lui Țermure: „Este un ochi atent la Primărie care se uită la acest subiect!” Misterios, Boc promite soluții pentru câinii de la adăpostul lui Țermure: „Este un ochi atent la Primărie care se uită la acest subiect!”

În urmă cu câteva zile, Radu Țermure, cel care deține cel mai mare refugiu pentru animale din județul Cluj, a fost notificat să evacueze spațiile de pe strada Valea Fânațelor. Țermure a declarat, pentru Monitorul de Cluj, că în urma apelului său s-au găsit câteva persoane care doresc să ajute. Până acum a fost soluționată situația a 100 de patrupede, însă restul riscă să ajungă pe străzile Clujului. Cu toate acestea, „situația este și va fi sub control”, oferă asigurări edilul.

„Vreau să știți că mă preocupă soarta cățelușilor de acolo în fiecare zi. Discut pe toate palierele, și pe orizontală, și pe verticală. Nu pot să vă dau mai multe detalii, pentru că toate discuțiile sunt în plină derulare, este inclusiv un proces de natură juridică. Vreau să vă asigur că situația este și va fi sub control. Ei (n.red. cățeii) astăzi sunt pe proprietate privată, adăpostul nu este proprietate publică, dar colaborez cu toate autoritățile, (...) am pe agenda zilnică această temă și o urmăresc în fiecare zi”, a precizat Boc, în cadrul unei emisiuni radio.


Radu Țermure explicat că, în luna august a acestui an, a expirat contractul de închiriere a spațiului în care sunt ținuți câinii și a sperat la o nouă negociere. În urmă cu câteva zile a sosit însă decizia de evacuare, iar în urma cererii de executare silită a făcut apel la toți cei care îl pot ajuta în vederea realocării sau adopției pentru câini. Cu toate că încă nu a venit o înștiințare oficială în privința acestei situații, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj spun că sunt în căutarea unor soluții.

„Mă preocupă soarta acestor cățeluși. Să știe cei care sunt interesați că au la Primărie un ochi atent care se uită la acest subiect. Mai multe detalii nu pot da în acest moment, o să înțelegeți mai târziu despre ce este vorba”, a completat, misterios, Emil Boc, dezvăluind că poartă discuții în acest sens cu prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, cu șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean, respectiv cu reprezentanții DSVSA Cluj.


CITEȘTE ȘI: S-au găsit soluții pentru 100 de câini din adăpostul lui Țermure. Ce se întâmplă cu ceilalți 700?

CITEȘTE ȘI: Focar de infecție la câțiva kilometri de centrul Clujului? Sute de câini sunt hrăniți cu carne care putrezește la soare. Au clujenii motive să se teamă pentru sănătatea lor?

Ultimele Stiri
abonare newsletter