Actualitate

Autobuze din Florești până în centrul Clujului și benzi dedicate

Traseele liniilor de autobuz metropolitane dinspre Florești ar urma să fie extinse spre centrul orașului Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc.

"Lucrăm la o propunere pe termen mediu. Cei care vin din Florești cu transportul metropolitan să nu mai facă transbordarea la Bucium, ci să vină până spre centrul orașului. Acesta este obiectivul, să vedem cum îl putem realiza. Sunt multe probleme pe un asemenea demers. Înseamnă un plus de 80 de autobuze dimineața în oraș și problema este - pe unde întorc acestea - pentru a nu crea ambuteiaje majore", a declarat edilul Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio.

Acest proiect merge mână în mână cu cel de amenajare a unei benzi dedicate pentru autobuze de pe Calea Florești până în Mărăști.


„Pe Moților eu am cerut să mi se prezinte soluții integrate, nu doar punctuale, nu să rezolve un sector de 800 de metri. Nu rezolvi problema încurajării transportului public și descurajării utilizării mașinii doar cu un tronson de 800 de metri. Ambiția, nu ambiția, viziunea pe care am propus-o este ca de la intrarea în Cluj-Napoca, din Florești chiar, până în Mărăști, să avem linii dedicate. Ni se spune că nu se poate permanent pe un anumit tronson. Atunci am cerut intervale orare în care să putem avea linii dedicate dimineața și după amiaza spre seară pentru a încuraja transportul în comun și să extindem în alte zone aceste linii dedicate”, a punctat primarul Emil Boc, marți dimineața, la un post de radio.

 

abonare newsletter