Actualitate

Bugetarea participativă, pe ultima sută de metri! 40 de proiecte așteaptă votul clujenilor

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță ultima săptămână de vot pe domenii în cadrul procesului Bugetare participativă 2019.

Bugetarea participativă, pe ultima sută de metri! 40 de proiecte așteaptă votul clujenilor

Duminică, 20 octombrie 2019 (ora 23:59) este ultima zi de vot pe domenii în cadrul procesului Bugetare participativă, ediția 2019. Toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani, își pot exprima votul pentru proiectele preferate. Reprezentanții municipalității reamintesc clujenilor că au fost declarate eligibile 40 proiecte dintre cele 199 proiecte depuse de cetățeni pe platforma online, după cum urmează:

– alei, trotuare și zone pietonale: 10 proiecte;


– mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației: 6 proiecte;

– spații verzi și locuri de joacă: 7 proiecte;


– amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc.): 9 proiecte;

– infrastructură educațională și culturală: 4 proiecte;


– orașul digital: 4 proiecte.

În această primă etapă de vot, fiecare cetățean are dreptul la 6 voturi, câte un vot pentru fiecare dintre cele șase domenii, fiind supuse votului proiectele declarate eligibile de către Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei, conform Regulamentului Procesului. Procesul de vot are loc exclusiv online, prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro.


Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe această platformă sau autentificarea, dacă există deja un cont creat. Doar persoanele care se află fizic în aria teritorială a municipiului Cluj-Napoca pot vota. Etapa finală de vot va începe în data de 28 octombrie, conform calendarului procesului.

Cei care nu sunt familiarizați cu mediul online sau nu au momentan acces la internet, pot apela la biroul amenajat de către Primărie la Centrul de Cultură Urbană Casino în acest scop, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 13:00 – 17:00.


CITEȘTE ȘI: Bugetarea participativă 2019. Clujenii, aşteptaţi să vină cu propuneri de cheltuire a banilor

CITEȘTE ȘI: Clujenii propun tot mai multe proiecte pentru Bugetarea Participativă: Piezișa pietonală și un oraș prietenos pentru copii

CITEȘTE ȘI: Clujenii au propus, Primăria a ales. Pe ce se vor cheltui o parte din bani în 2020?

Ultimele Stiri
abonare newsletter