Actualitate

Sute de elevi de la „Iuliu Hațieganu” vor începe noul an școlar într-o clădire nouă, fostul liceu „Edmond Nicolau”

Elevii de la Școala „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, care intră în clasele de a III-a și a IV-a începând cu anul școlar viitor, nu vor mai merge la cursuri după-amiaza.

Cele zece clase urmează să fie mutate în clădirea Colegiul „Edmond Nicolau” din același carier.

„Ei au probleme cu spațiul, au fost multe clase de după-amiaza, iar o parte din clase se muta pe fosta locație a Colegiului „Edmond Nicolau”, așa că elevii vor putea merge la ore de dimineața, nu după masa”, a explicat Cuibus.


Școala „Iuliu Hațieganu”, una dintre cele mai bine cotate instituții de învățămât din cartierul Mănăștur se luptă de ani de zile pentru un spațiu mai mare. Din cauza numărului foarte mari de elevi, mulți copii trebuiau să meargă la școală după-masa. Atât părinții cât și profesorii s-au luptat pentru a rezolva această problemă. În final, soluția a fost găsită.

„Noi am propus ca elevii claselor a III-a și a IV-a, din anul școlar viitor, având în vedere că în clădirea de pe strada Grigore Alexandrescu ei ar trebui să vină în ciclul de după-masă, de la ora 12 până la 16, le-am propus părinților să accepte să își desfășoare activitata acești copii într-o altă locație și anume la Edmond Nicolau. Randamentul copiilor care merg la ore după-masa este mult scăzut, posibilitatea de a avea activități extrașcolare este limitată și atunci școala a încercat să le ofere unora dintre ei, în funcție de potențialul clădirii și posibilitatea de a face înainte de oră. Dar spațiul fiind limitat la cabinete foarte mici, sigur că și oferta era limitată, părinții putând să își aducă într-un număr restrâns copiii pentru acest tip de activitate”, a explicat Carmen Stănescu, directorul Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu”.


Din cauza numărului mic de elevi înscriși în ultimii ani la Liceul „Edmond Nicolau”, clasele care au rămas se mută la altă instituție din zonă. De aceea clădirea va fi ocupată de elevii Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu”, care de mulți ani are probleme cu numărul mare de copii și lipsa spațiului.

abonare newsletter