Actualitate

Șofer CTP, premiat de conducere după ce a pus umărul la prinderea unor hoți de buzunare

Compania de Transport Public (CTP) Cluj Napoca oferă asigurări că siguranţa şi confortul călătorilor este o preocupare constantă şi o prioritate a politicii Companiei. „Nu rămânem indiferenți la agresarea și prejudicierea călătorilor noștri!”, transmite conducerea.

Acest lucru este confirmat şi prin acţiunile unui angajat care a luat atitudine în vederea indetificării suspecţilor unui furt care a avut loc recent în unul din mijloacele de transport în comun. Astfel, așa cum se arată și într-un comunicat remis de IPJ Cluj în data de 22 august 2019, un angajat al CTP a observat furtul comis de patru hoți de buzunare asupra unei călătoare, căreia i-au sustras 300 de lei.

„După ce a vizualizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, șoferul nostru a reușit să identifice persoanele bănuite de comiterea faptei. În scurt timp, acesta i-a observat pe cei bănuiți de comiterea furtului urcându-se din nou în autobuz, dintr-o altă stație, și a anunțat polițiștii, blocând ieșirile până la sosirea acestora. Prejudiciul de 300 de lei a fost recuperat în totalitate”, se arată într-un comunicat remis de CTP Cluj-Napoca.


Ulterior, în baza probatoriului administrat de către polițiști, cei trei hoți au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru furt calificat și complicitate la furt calificat. De asemenea, o tânără în vârstă de 17 ani este cercetată în stare de libertate pentru complicitate la furt calificat. De partea cealaltă, pentru fapta și atitudinea sa fermă și eficientă, CTP a decis să-l recompenseze pe șoferul curajos cu un premiu în valoare de 500 de lei.

„Domnia sa și fapta dânsului vor fi citate la nivelul întregii Companii și trecute în Cartea noastră de onoare. Dorim să-i mulţumim colegului nostru pentru atitudinea sa civică, care prin exemplul său demonstrează încă o dată faptul că putem combate şi sancţiona faptele antisociale doar printr-o implicare activă atât din partea autorităţilor, dar şi a cetăţenilor-martor!”, transmite conducerea CTP Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter