Actualitate

„Să își șteargă rahatul de gură înainte să o deschidă!” Avocat clujean, acid cu Cristi Danileț după criticile aduse Danei Gîrbovan

Cunoscutul avocat penalist Radu Chiriță îi ia apărarea Danei Gîrbovan după nominalizarea acesteia la Ministerul Justiţiei.

„Să își șteargă rahatul de gură înainte să o deschidă!” Avocat clujean, acid cu Crist Danileț după criticile aduse Danei Gîrbovan

Dana Gîrbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiţiei, a dezvăluit, luni, că demisionează din magistratură. Prim-ministrul anunțase vineri că, potrivit deciziei Comitetului Executiv al PSD, Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei, portofoliul urmând să fie preluat de preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), nimeni alta decât Dana Gârbovan.

„(...) M-o mirat stilul de kamikaze a Danei, dispusă să fie târâtă în lături de toţi porcii, pentru a încerca să treacă de la vorbe la fapte timp de câteva luni, că nu cred că va dura prea mult acest guvern. Şi să îşi asume riscul de a fi sabotată atât de pesede – care nu va fi încântat de unele dintre chestiile pe care ştiu sigur că vrea să le facă –, cât şi de colonei. Nu cred că are vreo şansă rezonabilă să reuşească ceva, cu toată lumea aşteptând să-şi rupă gâtul. Că vrea să facă bine sunt convins, măcar din zecile de discuţii pe care le-am avut în ultimii 10 ani pe subiect, că ştie ce să facă sunt convins, că unde nu ştie o să întrebe iară sunt convins. Că va reuşi ceva nu sunt deloc convins şi de aia m-a mirat profund gestul ei. Însă, ca să revin, atacul masiv şi concertat nu m-a mirat”, se arată într-un text publicat de Radu Chiriță pe blogul său personal.


Judecătorul clujean Cristi Danileț a arătat vehement că este împotriva numirii Danei Gîrbovan ca ministru al Justiției, iar reacțiile tăioase nu au întârziat să apară.

„M-au scârbit însă o parte din rahaturile lansate. Am stomacul rezistent, dar tot am băut o limonadă. Io ştiu că oamenii au memoria scurtă, dar unii care au vorbit în ultimele zile ar trebui să îşi şteargă rahatul de gură înainte să o deschidă. Adică, pune Danileţ întrebări despre cum ajunge un jude ministru, iar el o fost consilier al ministrului în timp ce era jude? Dă-o dracu… Pune tot el întrebări despre reprezentativitate, după ce o fost revocat de sute de judecători? Dă-o-n mă-sa de treabă. Ne explică doct Horaţiu Dumbravă despre conflicte de interese, după ce o candidat la INM în timp ce controla INM-ul din postura de membru al CSM??? Zic doar de ei doi, pentru că pe ei îi cunosc şi ştiu suficient de multe încât să fi sperat că vor avea decenţa să tacă din gură, în ciuda ordinului pe unitate”, se mai arată în textul critic al avocatului clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter