Actualitate

Boc trimite Poliția "să rezolve unele carnete" și promite că va pune capăt “liniuțelor” din oraș. Primarul Clujului nu renunță la radarele fixe

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc trimite polițiștii rutieri în Gheorgheni pentru „a rezolva anumite carnete”, după ce mai mulți locuitori din zonă i s-au plâns că nu pot dormi noaptea din cauza șoferilor care își turează motoarele. În plus, Boc vrea și radare fixe în cele mai “fierbinți” locuri din oraș.

“Noi avem o colaborare bună cu Poliția Rutieră. Pe baza propunerii pe care mi-au făcut-o domnul Rus (n.red. Ciprian Vasile), șeful Poliției Municipale și domnul Rus (n.red. Mircea Ion Rus), șeful Poliției Județului, noi am achiziționat pistoale pentru radar pentru amplasarea lor mobilă. O să solicităm din partea Comisiei de Circulație ca această zonă și altele care mai sunt sesizate să fie monitorizate în anumite intervale de timp. În timpul zilei acolo e aglomerat. Problema este într-adevăr seara după ora 22.00, după 23.00, când apar așa numitele «liniuțe». Că ne ducem pe Dorobanților apar asemenea problem, la Iulius Mall nu am știut. Aici vom cere un echipaj complex de la Poliția Rutieră și Poliția Locală. Am să trimit această locație pentru a fi avută în vedere, astfel că, prin sondaj, o dată, de două sau de trei ori pe săptămână să fie acolo prezentă Poliția și să rezolve problema unor carnete”,a spus Boc, joi dimineața, la un post de radio.

Edilul spune că vrea să protejeze cetățenii și în acest sens vrea să amplaseze radare fixe pe cele mai importante străzi din oraș, cu toate că legea încă nu permite aceste radare.


“Sper, de asemenea, ca legea să ne permită să amplasăm radare fixe. Am spus de foarte multe ori că este o soluție cinstită, corectă, ca oamenii să știe, de exemplu, că pe Observatorului există radar fix, pe Frunzișului există radar fix, pe Slănic există radar fix, pe Dorobanților există radar fix, îți asumi responsabilitatea. Legea nu permite, deocamdată, să amplasezi aceste radare fixe. Noi identificăm pe baza propunerilor Poliției unde există zonele de risc din cauza vitezei, accidentelor produse, și acolo omul știe zi, noapte că acolo există radar, pierzi carnetul sau primești amenda corespunzătoare. Vrem să protejăm cetățenii. Până atunci ne descurcăm cu cadrul legal pe care îl avem să aducem normalitatea la ea acasă”, a mai spus Boc.

abonare newsletter