Actualitate

Firea taxează, Boc pasează. De ce nu poate municipalitatea clujeană să introducă o suprataxă similară cu cea din București?

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că va introduce vinieta pentru București, care va costa șoferii 10 lei pe zi.

Firea taxează, Boc pasează. De ce nu poate municipalitatea clujeană să introducă o suprataxă ca în București? Firea taxează, Boc pasează. De ce nu poate municipalitatea clujeană să introducă o suprataxă ca în București?

Concret, Firea va introduce vinieta electronică pentru circulaţia rutieră pe drumurile publice din Bucureşti, oraș aflat pe locul 6 în topul celor mai poluate oraşe din Europa. Circulaţia autovehiculelor în zonele restricţionate, fără achiziţionarea vinietei, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 lei, anunță bucureștenii.

Deşi i-a fost sugerat să introducă o suprataxă similară pentru cei care doresc să tranziteze Cluj-Napoca prin centrul oraşului, primarul Emil Boc a recunoscut că nu poate face acest lucru. Motivul? Simplu! Clujul nu are alternative viabile!


„Oameni buni, n-ai alte alternative, ce alternativă să le ofer? Măi, omule, nu ai altă alternativă, ce să-i spun altă alternativă decât Centrul? Dacă aş putea să-i spun, gata, uite Centura Metropolitană, distinse domn, foloseşte-o, ai putea să-ţi dirijezi traficul atlfel. Dar atât timp cât această centură nu ocoleşte Clujul, nu ai altă alternativă pe axa est-vest!”, a declarat, la sfârșitul lunii martie, primarul.

CITEȘTE ȘI: Primăria a stabilit traseul Centurii Metropolitane. Încep lucrările pentru studiile topografice și geotehnice

Ultimele Stiri
abonare newsletter