Actualitate

Când vom avea metrou și tren metropolitan la Cluj-Napoca? Municipalitatea a dezvăluit termenele de realizare

Etapa depunerii ofertelor pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate din cadrul licitației deschise pentru metrou și tren metropolitan s-a încheiat, marți, 30 iulie.

Când vom avea metrou și tren metropolitan la Cluj? Municipalitatea dezvăluie termenele de realizare Când vom avea metrou și tren metropolitan la Cluj? Municipalitatea dezvăluie termenele de realizare

Pentru obiectivul de investiții „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida” au fost depuse cinci oferte, firme din Franța, Italia, Marea Britanie, Japonia, dar și din România fiind interesate de proiectul municipalității clujene.

Termenul estimat pentru evaluarea ofertelor depuse este de 3 luni, în timp ce termenul prevăzut pentru realizarea studiilor este de 27 de luni din momentul anunțării firmei câștigătoare. Municipalitatea a dezvăluit termenele de realizare, conform cerințelor din caietul de sarcini.


Iată care sunt condițiile care trebuie îndeplinite de firmele care au depus, în mod oficial, oferte:

Metrou


-– studiul de pre-fezabilitate: la sfârșitul lunii 5 pentru aprobare;

– PUZ: la sfârșitul lunii 16 pentru aprobare;


– studiul de fezabilitate: la sfârșitul lunii 26 pentru aprobare;

– cerere de finanțare pentru co-finanțare din POIM 2014-2020: la sfârșitul lunii 26 pentru aprobare;


– documentația de licitație pentru proiectare și execuție: la sfârșitul lunii 27 pentru aprobare.

Tren metropolitan


– PUZ: la sfârșitul lunii 12;

– studiu de fezabilitate final (inclusiv acordul de mediu, documentația pentru exproprierea terenurilor și alte reglementări): sfârșitul lunii 14 pentru aprobare;

– cerere de finanțare pentru co-finanțare din POIM 2014-2020: sfârșitul lunii 14 pentru aprobare;

– documentația de licitație pentru Proiectare și Execuție: sfârșitul lunii 15 pentru aprobare.

Metrou + tren metropolitan

– studiu preliminar privind rețeaua de perspectivă: sfârșitul lunii 20 pentru informare și consultare și sfârșitul lunii 24 pentru aprobare;

– caiet de sarcini: la sfârșitul lunii 24 pentru aprobare.

„Proiectul metroului și al trenului metropolitan sunt de importanță primordială pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană Cluj, în vederea dezvoltării economice și sociale pe termen mediu și lung. Pentru a menține efervescența economică și pentru a eficientiza și optimiza rezultatele creșterii constante din ultimii ani, este nevoie de continuarea investițiilor în materie de mobilitate urbană, atât în ceea ce privește proiectele majore, cât și alternative la transportul tradițional”, a punctat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Cinci oferte au fost depuse pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate, deși Boc anunțase, la mijlocul lunii iulie, că 21 de firme s-au arătat interesate de construirea metroului şi a trenului metropolitan la Cluj-Napoca. „Salut interesul unor firme naționale și internaționale, consacrate și de specialitate, în realizarea acestui obiectiv major de investiție al municipiului Cluj-Napoca”, a declarat edilul.

Asocierea SWS Engineering Spa (Italia) – SYSTRA (Franța) –  METRANS Engineering SRL (România), Asocierea Explan SRL (România) – DR. SAUER and PARTENERS (Marea Britanie); Asocierea METROUL SA (România) – PADECO CO. LTD (Japonia), Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL SRL (România) – 3TI PROGETTI ITALIA – INGEGNERIA INTEGRATA S.p.A. (Italia) și EGIS RAIL SA (Franța) sunt cele cinci companii care au depus oferte.

CITEȘTE ȘI: Din 21, au rămas doar 5! Companii din Italia, Franța, Japonia, Marea Britanie și România, interesate de metroul clujean

Ultimele Stiri
abonare newsletter