Actualitate

Încep lucrările pentru cel mai mare parc din Cluj, Parcul Tineretului

Vineri, 19 iulie, Primăria Cluj-Napoca a dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție pentru Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor.

Proiectul ratat, Pădurea Clujenilor va fi reconvertit în Parcul Tineretului. 

Pădurea Clujenilor - Parcul Tineretului se va extinde pe o suprafață de 213.004 mp și va fi un parc recreativ, un loc pentru petrecerea timpului liber, ideal pentru a explora natura, mediul înconjurător și viitoarea faună care se va instala în cadrul eco-sistemului nou creat.


Parcul va avea următoarele categorii de spații:
- plantații pentru stabilizarea solului;
- masive de arbori și zone de poiană;
- zone decorative pentru activitatea densă - zone de interes cu mobilier urban;
- zona de taluzuri - arbuști târâtori, graminée decorative și arbuști decorativi;
- zona de gradină urbană;
- zona cu facilități sportive.
Parcul va dispune de facilități pentru persoane cu dizabilități, locuri de parcare și iluminat nocturn în parcări și pe aleea principală. De asemenea, sunt prevăzute și parcări pentru biciclete și stații de încarcare pentru biciclete si trotinete electrice.
Principalele lucrări pentru realizarea proiectului sunt: plantarea vegetației, lucrări de relocare/protecție a utilităților și asigurarea utilităților necesare obiectivului.

Valoarea totală a investiției este de 22.861.202,24 lei, din care 21.632.046,20 lei sunt fonduri nerambursabile. Termenul de proiectare a proiectului este de 90 de zile și termenul de execuție este de 19 luni.


„Prin realizarea proiectului Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor, municipalitatea urmărește îmbunătățirea mediului urban, revitalizarea municipiului, regenerarea și decontaminarea zonelor de reconversie, reducerea poluării aerului și promovarea măsurilor de reducere a zgomotului”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Timp de șase ani, an de an au fost plantați câte 10.000 de puieți pe bulevardul Muncii, dar rezultatele dorite nu au apărut. Copacii s-au uscat și zona s-a degradat. Din 2014, terenul este în paragină. Abia anul acesta, conducerea Primăriei s-a gândit că zona ar trebui reparată.


Municipalitatea a anunțat că a atribuit contractul în valoare de 3,8 milioane de euro firmei Nord Conforest, care va oferi “servicii de proiectare, asistenta tehnică din partea proiectantului si executie lucrări pentru realizarea obiectivului de investitii înființare zonă verde si de agrement Parcul Tineretului-Pădurea clujenilor".

Anul trecut, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru investiția „Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului-Pădurea Clujenilor”, în vederea atragerii de fonduri europene.


Citește și: După gunoaie, Nord Conforest construiește cel mai mare parc din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter