Actualitate

Autostrada Sebeș-Turda, o serie de promisiuni neonorate: „Nicio șansă de finalizare!”

La finalul săptămânii trecute, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) au efectuat o vizită pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între nodurile Alba Iulia Nord și Sebeș. Ceea ce au găsit pe șantier nu i-a mulțumit deloc pe aceștia.

Potrivit API, constructorul Impresa Pizzarotti avansează foarte greu la principalele structuri rutiere și la relocarea rețelelor electrice din nodurile Sebeș și Alba Iulia Nord, mobilizarea în teren pe tronsonul cu o lungime totală de 17 km fiind mai mult decât nesatisfăcătoare, lucru de altfel neschimbat în ultimul an. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc se declară „foarte mulțumit”, promițând – iresponsabil, spun reprezentanții ONG-ului – că întreg sectorul va fi inaugurat la finalul acestui an.

„Observăm totuși ceva nou: domnul Cuc a preluat solicitarea noastră făcută încă de anul trecut, și anume deschiderea circulației în nodul Sebeș folosind mai întâi bretelele scurte care leagă A10 de giratoriile existente. «Ministrul» poate de pe acum să adauge și acest termen la lunga listă de promisiuni nerespectate. Nu există nici cea mai mică șansă ca nodul Alba Iulia Nord să mai fie finalizat în 2019!”, susține Asociația Pro Infrastructură.


Statul, apt doar de „rățoieli în presă”!

Cei de la API dezvăluie că Nodul Alba Iulia Sud este blocat de o groapă de gunoi, iar oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu au găsit încă o soluție de rezolvare, cu toate că au trecut deja mai mult de 4 ani și jumătate de la startul contractului. Astfel, șansele pentru o inaugurare parțială (8 din cei 17 km în 2019) se reduc drastic pe zi ce trece.

„Solicităm din nou oficialilor din CNAIR să se implice activ alături de Transelectrica pentru relocarea rețelelor de electricitate de pe șantier! Cât despre mobilizarea antreprenorului general, pare inutil să mai cerem încă o dată Companiei de Drumuri să impulsioneze ritmul de execuție conform contractului asumat. Rățoielile în fața presei par a fi singurele măsuri pe care statul arată că le poate lua...”, afirmă reprezentanții API.


Autostrada A10 Sebeş-Turda traversează judeţele Alba şi Cluj, având o lungime totală de 70 km. Aceasta ar urma să lege autostrăzile A1 şi A3, în condițiile în care ar fi trebuit finalizată încă din 2016! Șoseaua este împărțită în 4 loturi: 17,00 km (lot 1, de la intrarea pe autostradă în Sebeș până la Pârâul Iovului), 24,25 km (lot 2, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud), 12,45 km (lot 3, de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea), respectiv 16,30 km (lot 4, de la nodul Decea până în Turda).

CITEȘTE ȘI: Ministrul s-a săturat, grecii rămân optimiști. Ultimatum la Autostrada Sebeș-Turda: „Nu trebuie să ne rugăm de constructorii străini!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter