Actualitate

Mesajul lui Emil Boc pentru părinții clujeni: „NU le mai cumpărați mașini copiilor voștri!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca este un susținător îndârjit al minimalizării transportului efectuat cu mașinile personale.

Mesajul lui Emil Boc pentru părinții clujeni: „NU le mai cumpărați mașini copiilor voștri!”, foto: Gândul Mesajul lui Emil Boc pentru părinții clujeni: „NU le mai cumpărați mașini copiilor voștri!”, foto: Gândul

Astfel, Emil Boc îndeamnă părinții să nu-și mai recompenseze odraslele cu mașini – un cadou obișnuit la noi mai ales cu prilejul majoratului. Edilul susține că tinerii din România ar trebui să se inspire din mentalitatea vestică, acolo unde această modalitate de recompensare nu mai este de mult în trend.

Le spun părinților – știu că n-o să fiu popular – nu mai încurajați cumpărarea mașinilor pentru copii! Noi suntem obișnuiți, aici în estul Europei, am văzut și în Bulgaria, Polonia, Cehia: prima formă de apreciere față de copil, că a intrat la facultate, că a terminat liceul cu foarte bine... să-i cumperi mașină. În Vest, de ani buni nu mai există această tendință, pentru că tinerii au o altă viziune, bazată pe ceea ce înseamnă mobilitatea verde”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local, promițând că va implementa pe viitor un sistem de bikesharing și pentru turiști.


CITEȘTE ȘI: Emil Boc: „Merg pe jos la serviciu, uneori mă întorc cu autobuzul!” Replică elegantă la criticile lui Banciu

CITEȘTE ȘI: Benzile dedicate se continuă pe Moților. Boc: „Nu mă las, tot fac ceva!”. Ce se propune?

Ultimele Stiri
abonare newsletter