Actualitate

Banda dedicată pentru autobuze şi troleibuze din Gheorgheni intră în funcţiune de sâmbătă

Începând de mâine, 15 iunie, va intra în funcțiune noua bandă dedicată pentru transportul în comun și pentru biciclete, dintre sensul giratoriu de la Bulevardul Nicolae Titulescu – strada Slănic și până la girația cu strada Septimiu Albini, a anunţat Primăria Cluj-Napoca.

Noua bandă este o continuare a celei care s-a dat în folosință în aprilie de pe Bulevardul Nicolae Titulescu, pe tronsonul dintre strada Septimiu Albini și Piața Cipariu și care se conectează cu banda dedicată pentru autobuze și biciclete deja existentă, care leagă Piața Cipariu cu Bulevardul 21 Decembrie 1989.

„Se mai extinde cu 680 de metri, în total vom avea bandă dedicată de aproape 3 kilometri, de la Interservisan din Gheorgheni până pe Memorandumului. Cu alte cuvinte, autobuzul va ajunge într-un ritm foarte, foarte rapid şi oamenii vor economisi timp, vor fi mai puţine maşini în trafic pentru că oamenii vor vedea că se circulă mai bine cu autobuzul decât cu maşina. Şi aici vor circula autobuze electrice”, a explicat primarul Emil Boc.


“Extinderea benzilor dedicate pentru autobuze face parte din amplul proiect al Primăriei care vizează prioritizarea transportului în comun, care va continua și în alte zone din municipiul Cluj-Napoca”, transmite municipalitatea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter