Actualitate

Prințul Charles, o nouă vizită în Transilvania: „A plecat zâmbind, cu o lingură de lemn!”

Moștenitorul Tronului Angliei și Scoției, Prințul Charles de Wales a efecutat o vizită-surpriză, duminică, în localitatea mureșeană Saschiz.

Acesta a fost surprins de un fotograf și în localitatea Filitelnic, Prințul Charles salutându-l cu un zâmbet larg pe cel care l-a surprins cu camera. Mai apoi, Fundația Adept Transilvania a dezvăluit că fiul Reginei Elisabeta a II-a, un mare iubitor al meleagurilor transilvănene, a purtat discuții la Saschiz despre cele mai bune metode de conservare a biodiversității din Ardeal.

„Vizită de suflet primită ieri (n.red. duminică) la biroul nostru din Saschiz. ASR Charles, Prinț de Wales, a fost întâmpinat de către colegii noștri Ben Mehedin și Diana-Andreea Schuster-Costea cu care a discutat despre cele mai bune metode de conservare a biodiversității extraordinare din Transilvania. Răspunsul a fost cel pe care-l știți deja: reușim doar colaborând cu comunitățile locale și construind proiecte sustenabile de dezvoltare rurală. A plecat zâmbind, cu o lingură de lemn pe care Ben a sculptat cu migală «Soarele rotitor», simbol al credinței. Din inima Transilvaniei”, se arată într-o postare a Fundației Adept Transilvania.


„Peisajele cu Înaltă Valoare Naturală (sau HNV), caracteristica principală a Colinelor Transilvaniei, pot reprezenta o bună sursă generatoare de venit, atunci când sunt promovate și prezentate publicului în mod corect și atractiv și în conexiune cu produsele și serviciile locale. Rețeaua europeană pentru conservarea terenurilor se întrunește pentru un al treilea seminar, de aceasta dată în Colinele Transilvaniei, la Sighișoara - Daneș, în perioada 3-7 iunie 2019. Seminarul are tema «Cooperare pentru conservarea terenurilor în sistem privat». Noi credem în conservarea diversității naturii (biodiversității) în strânsă conlucrare cu comunitățile și cu deținătorii de terenuri, pentru viabilitatea economică în zonă”, a dezvăluit subiectul discuției cu Prințul Charles Ben Mehedin, pentru Monitorul de Cluj.

Moștenitorul Tronului Marii Britanii s-a îndrăgostit de Transilvania încă de la prima sa vizită, efectuată în urmă cu peste două decenii, în 1998. De atunci, Prințul Charles revine periodic pe meleaguri ardelene, unde posedă nu mai puțin de 10 proprietăți. Cea mai cunoscută dintre ele se află în satul brașovean Viscri, ajuns faimos în toată Europa mulțumită Prințului Charles.

Ultimele Stiri
abonare newsletter