Actualitate

COD GALBEN de inundații la Cluj. Pompierii, polițiștii și jandarmii intervin în zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare valabilă pentru întreg teritoriul naţional, valabilă de sâmbătă de la ora 10,00, până pe 4 iunie la ora 10,00.

Avertizarea vizează fenomene de instabilitate atmosferică manifestată prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne anunţă, sâmbătă, că 243 de case, 100 de curţi, 9 beciuri/subsoluri, două clădiri aparţinând unor instituţii publice, au fost afectate de inundaţiile din ultimele ore, pagubele fiind înregistrate în 44 de localităţi din 18 judeţe, respectiv Cluj Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.


În zona Cacova Ierii, județul Cluj, viitura a rupt podețe și a afectat mai multe porțiuni de drum. Inundații au fost și în zona Făget, dar și în Florești.

Pompieri, poliţişti şi jandarmi acţionează, sâmbătă, în judeţele aflate sub avertizări şi atenţionări meteorologice şi hidrologice, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).


Efectivele MAI acţionează în continuare în Cluj și alte 13 judeţe (Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Prahova, Vaslui şi Vrancea), plus București, pentru evacuarea apei din locuinţe sau curţi, degajarea copacilor căzuţi pe autoturisme sau carosabil, decolmatarea fântânilor.

abonare newsletter