Actualitate

Vremea se va răci în Transilvania. Prognoza meteo de Florii

Meteorologii anunță o răcire a vremii în următoarele două săptămâni, la nivelul întregii ţări, în timp ce ploile vor fi prezente aproape în fiecare zi. Iată prognoza de publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 8 - 21 aprilie.

În Transilvania, vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 17 - 18 grade, în primele trei zile de prognoză, până în jurul a 11 grade, în intervalul 14 - 16 aprilie.

Această medie va fi în creştere, ulterior, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 16 - 17 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15 - 18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheţ, însă ulterior se estimează că va creşte până la 1 - 2 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie.


Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9 - 13 aprilie, când local pot fi moderate cantitativ.

La munte, răcirea vremii prognozată pentru intervalul 10 - 15 aprilie va duce la scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la două grade. Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, iar media maximelor termice va atinge valoarea de 8 grade, în zilele de 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea sub zero grade, în data de 12 aprilie, atingând chiar şi -6 grade, pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creştere şi la finalul intervalului de prognoza va atinge zero grade. Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9 - 14 aprilie, când local şi temporar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter