Actualitate

Nu e glumă! Se închide circulația pe Podul Porțelanului. Ce se va întâmpla cu pietonii

Miercuri, 3 aprilie, Podul Porțelanului se va închide circulației pentru lucrări de modernizare.

Potrivit municipalității, traficul pietonal va fi deviat pe puntea amenajată peste estacada existentă.

În ceea ce privește traficul rutier, acesta va fi deviat pe următoarele trasee:


pe partea nordică: – Piața 1 Mai – strada Câmpul Pâinii – strada Bulgarilor – strada Fabricii – B-dul Muncii (pentru trafic greu) și traseul strada Paris – strada București și strada Paris – strada Răsăritului (pentru traficul ușor);

pe partea sudică a podului – se va putea circula pe traseele strada Nădășel – strada Oașului sau strada Alexandru Sahia – cartierul Iris.


Termenul efectiv de execuție a lucrărilor este de 12 luni. 

Din 2014, Primăria Cluj-Napoca se ludă că Podul Porţelanului va intra în reparaţii. Acum, firma Diferit SRL, aceeași firmă care a construit Pod Traian, se va ocupa și de modernizarea Podului Porțelanului.


Valoarea totală a investiţiei este de 7,16 milioane de lei cu TVA inclus. Podul Porţelanului are o lungime totală de 62 de metri, iar lăţimea totală a părţii carosabile este de 7,8 metri. Investiția presupune realizarea unui pod nou în amonte cu amenajrea a două benzi de circulaţie, reabilitarea podului existent, dar și recalibrarea albiei în zona podurilor.

Podul de pe strada Porţelanului este atât de îngust încât poate fi traversat de o singură maşină odată. Iniţial, acest pod nu a fost proiectat pentru traficul auto, însă, cu timpul, cartierele s-au dezvoltat, iar mai nou, odată cu extinderea oraşului, podul a devenit intens circulat. În fiecare dimineaţă se formează ambuteiaje, clujenii aşteptând la rând să folosească podul care permite accesul dinspre zona rezidenţială înspre strada Paris, zona Spitalului Clujana şi companiilor care au sediul în Piaţa 1 Mai şi de acolo spre centru.


“Podul va avea două benzi de circulaţie, va avea piste pentru biciclete, va avea spaţiu pietonal, va fi suprailuminat, deci practic va asigura o fluenţă mult mai bună a traficului din întreaga zonă. Lucrările vor începe în primăvară”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

În mai 2018, Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunţat modificări în ceea ce privește circulația în zona Podului Porțelanului, prin amplasarea unui semafor mobil.

abonare newsletter