Actualitate

Facebook a șters 1,5 milioane de clipuri video cu atacul terorist din Noua Zeelandă

Facebook spune că a scos de pe platforma sa, în primele 24 de ore de după atentatul terorist din Christchurch, 1,5 milioane de clipuri video ale atacului, transmite Reuters.

”În primele 24 de ore am eliminat, la nivel global, 1,5 milioane de clipuri video ale atacului, dintre care 1,2 milioane au fost blocate de la upload”, a transmis compania printr-un tweet.

Facebook spune că, de asemenea, șterge și versiunile editate al clipului video, cele fără imagini dure, măsură luată din respect pentru cei afectați de tragedie și pentru a respecta dorința autorităților locale.


Cotidianul conservator german Die Welt comenta sâmbătă pe marginea atacurilor teroriste comise vineri în Noua Zeelandă şi soldate cu 49 de morţi şi zeci de răniţi, apreciind că în prezent ''teroriştii folosesc internetul pentru atrage atenţia la nivel global asupra acţiunilor lor'', transmite dpa.
''Un act politic de crimă în masă, transmis live prin intermediul internetului cu o bodycam - acesta este un nou punct maxim de atragere a atenţiei asupra terorismului. Această crimă, comisă de o persoană fără Dumnezeu, milă, ruşine sau dragoste, s-a produs în Noua Zeelandă, dar ar fi putut avea loc oriunde în lume'', notează publicaţia germană.
Acest lucru a fost menţionat pe Facebook de însuşi autorul atacurilor - el a scris că a ales Noua Zeelandă pentru a le arăta musulmanilor că nu mai sunt în siguranţă nicăieri, adaugă Die Welt.
Suspectul în urma atacurilor de la Christchurch, identificat drept Brenton Harrison Tarrant, un cetăţean australian în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat sâmbătă de crimă, într-o primă apariţie în faţa instanţei, deşi este posibil să i se aducă şi alte acuzaţii.

abonare newsletter