Actualitate

Investiții de 40 de milioane de lei propuse de Apele Române în județul Cluj. Amenajarea Someșului Mic depinde de promisiunile lui Tișe

Patru obiective de investiţii au fost fixate la nivelul Administraţiei Naţionale „Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Someș-Tisa. Cea mai mare parte a sumei merge pentru apărarea împotriva inundațiilor provocate de râul Someșul Mic.

Realizarea obiectivelor de investiţii se bazează pe gospodărirea calitativă şi cantitativă a apelor, în scopul apărării împotriva inundaţiilor, folosirii judicioase a resurselor de apă, păstrării şi conservării biodiversităţii ecosistemului.

Activitatea de dezvoltare a sistemului de gospodărire a apelor se realizează prin: lucrări de prevenire a inundaţiilor, lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, lucrări pentru asigurarea surselor de apă, respectiv lucrări de protecţie a mediului.


Astfel, în cadrul acestei activităţi, în lista de investiţii propuse pentru anul 2019, la nivelul judeţului Cluj, sunt cuprinse următoarele obiective:

1. Amenajarea pentru apărarea împotriva inundaţiilor provocate de râul Someșul Mic pe sectorul Cluj-Napoca – Dej. Valoarea propusă pentru anul 2019 este de 31.500.000 de lei;


2. Reprofilare albie Valea Salca amonte de municipiul Dej (600.000 de lei);

3. Amenajarea râului Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca (3.000.000 de lei);


4. Amenajare Valea Olpret în zona municipiului Dej (4.136.000 de lei).

Așadar, valoarea totală propusă pentru anul 2019 prin Programul investițional din județul Cluj se ridică la suma de 39.236.000 de lei.


În cazul obiectivului Amenajarea râului Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca, reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Someș-Tisa amintesc că depind de Consiliul Județean Cluj în vederea realizării lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor. Forul județean condus de Alin Tișe s-a angajat să realizeze exproprierile necesare pentru finalizarea lucrărilor şi să predea instituţiei CF-urile terenurilor în cauză libere de sarcini, se arată într-un comunicat al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter