Actualitate

Boc, supărat pe parcometre, a dat ordin să fie aduse altele. O nouă procedură digitală pentru abonamentele în zona 2

Începând de miercuri, clujenii care doresc să-și achiziționeze abonamente de parcare în zona 2 o vor putea face online, pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Deși termenul maxim inițial a fost fixat pentru data de 1 martie, administrația locală s-a mișcat mai repede și a lansat o nouă procedură digitală pentru a facilita serviciile și a reduce cozile imense care se formează la ghișeele instituției. Primarul Emil Boc a explicat care sunt pașii urmați pentru achiziționarea abonamentelor pentru care persoanele fizice vor scoate din buzunar 100 de lei pe lună, iar persoanele juridice 140 de lei.

"De miercuri este funcțională cea de-a 73-a aplicație și procedură digitală, plata online a abonamentelor de parcare pentru zona 2. Astfel, 2.000 de oameni care stăteau la cozi în luna ianuarie nu vor mai sta la coadă, dacă vor dori asta. Vor putea intra pe site-ul Primăriei, la secțiunea servicii online, parcări abonamente zona 2. Acolo trebuie să completeze câmpurile, să bifeze că au înțeles că mașinile înmatriculate pe persoană juridică au abonamentul încheiat obligatoriu pe persoană juridică, apoi să efectueze plata cu cardul. După confirmare vor primi pe email factura și abonamentul, care va fi valabil începând cu ziua următoare finalizării procedurii online. De asemenea, au posibilitatea să bifeze o căsuță în cazul în care doresc să fie reamintiți când le expiră abonamentul", a precizat edilul, la un post de radio local.


Oamenii pierd vremea stând la coadă

În Piața Mihai Viteazul, respectiv în Piața Unirii, unde există câte un singur punct de plată, clujenii își pot achita taxa de parcare doar prin numerar. Boc declară că este supărat pe faptul că, deși a dat dispoziții în urmă cu opt luni pentru a rezolva problema, aceasta încă persistă, iar oamenii stau la coadă pentru a-și plăti tichetele de parcare.

"Sunt foarte furios că încă n-au rezolvat colegii de la parcare această problemă! Au demarat acum procedurile de achiziționare a unor alte echipamente. Este inacceptabil, o pierdere de timp, am văzut și eu persoane stând la coadă. Am dat dispoziții să aducă un automat disponibil dintr-o altă parcare, însă nu a fost compatibil softul, a trebuit să regândim strategia și vom cumpăra alte echipamente, astfel vom avea minim 2-3 case de plată pentru parcări", a dat asigurări primarul.

abonare newsletter