Actualitate

S-au grăbit cu promisiunile. Extinderea străzii Bună Ziua, blocată

Proiectul de modernizare a străzii Bună Ziua, anunțat cu surle și trâmbițe de municipalitate, acumulează deja luni de întârziere și nici măcar nu a început.

După ce s-a lăudat că municipalitatea a primit înapoi strada Bună Ziua de la Guvern, a anunțat deblocarea proiectelor imobiliare și demararea proiectului pentru lărgirea străzii, viceprimarul Dan Tarcea spune că lucrurile s-au împotmolit și că proiectul de modernizare, care nu început încă, a acumulat deja întârzieri.

“Legat de Bună Ziua, una din instituțiile statului, care se numește ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice), a întârziat trei luni să ne dea un răspuns. Noi am vrut să facem o singură licitație pentru mutarea utilităților. ANAP a spus că nu este concurențială, ci să facem patru licitații, una pentru gaz, alta pentru apă, pentru fiecare utilitate în parte. Am depus cele patru caiete de sarcini, trei au intrat în validare, una a intrat iarăși în verificare. Nu aș putea să spun cât mai durează verificarea. În mod normal, trebuie să dureze 9 zile lucrătoare, dar din experiențele trecute ne așteptăm și aici să dureze trei luni și jumătate”, a comentat Dan Tarcea în ședința de marți a Consiliului Local.


În luna septembrie 2018, Tarcea declara că în primăvara acestui an vor demara lucrările pentru lărgirea străzii Bună Ziua. Anul trecut, municipalitatea dădea o lovitură dezvoltatorilor imobiliari din zonă sistând eliberarea autorizațiilor de construire din cauza încărcării foarte mari a traficului.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, după modernizare, strada Bună Ziua ar urma să aibă 3 benzi de circulație (2 dintre acestea cu sens de mers înspre Calea Turzii), pistă de biciclete, 2 trotuare (lățime trotuar 2m, lățime bandă carosabil 3,25m, pistă bicicliști 2,25m).


Mai mult, pentru descongestionarea traficului în zonă, Primăria Cluj-Napoca mai are în vedere și amenajarea a 2 sensuri giratorii: la intersecţia străzilor Bună Ziua-Măceşului-Trifoiului și la intersecţia străzilor Calea Turzii-Mihai Românul.

„Va fi o stradă ultramodernă. Am considerat că dacă discutăm de o stradă nouă şi vrem să încurajăm mersul pe bicicletă şi folosirea de mijloace alternative sunt necesar să implementăm şi benzile de biciclete. Aşa a reieşit şi din dezbaterile publice într-o manieră covârşitoare cu piste de biciclete. Nu trebuie să ne gândim astăzi că pistele de biciclete nu au continuitate. Dacă nu începem astăzi niciodată nu vor avea continuitate. Trebuie continuat acest proces pentru biciclişti”, a mai spus Tarcea.


Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca

Discutăm de aproximativ 60 de parcele care vor trebuia expropriate după care intrăm în linie dreaptă şi trecem la partea de proiectare. După care vom putea trece la construcţii. Dacă lucrurile merg aşa cum le-am programat, anul viitor în primăvară vom putea începe lucrările la lărgirea străzii Bună Ziua” (noiembrie 2018)

Ultimele Stiri
abonare newsletter