Actualitate

Gospodarii de pe Pasteur sunt “praștie”. Boc: “În fiecare dimineață merg pe jos la Primărie”

Emil Boc spune că pe strada Pasteur singurii gospodari sunt grădinițele, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) și câteva firme care și-au curățat trotuarele, restul fiind “praștie”. Primarul spune că a văzut ce se întâmplă pe Pasteur după ce zilnic a mers pe jos spre primărie.

“Nu spun că primăria e impecabilă, nu spun că au făcut cei de la firmele de salubritate tot ce trebuia, nu sunt mulțumit. Am spus-o și ieri în ședința de Consiliul Local. Nu au avut o reacție promptă, au întârziat pe urgențele 2 și 3, mi-au argumentat tot felul de lucruri, city managerul Șurubaru lucrează în continuare, le aplică somații și sancțiuni, dar fimele să nu uite că măcar în fața sediului au obligația, la fel ca orice altă entitate, să curețe zăpada. Atunci vă întreb, când ați urcat la muncă de ce nu ați pus mâna pe lopată să vă curățați tot trotuarul? Primul care ridică piatra să se uite și ce are în preajmă”, a comentat Boc joi dimineața la un post de radio.

Boc spune că e pericol mare de polei și a făcut din nou apel la cetățeni și firme să-și curețe trotuarele.


“Eu am fost nemulțumit. Nu a fost o cantitate așa mare de zăpadă de foarte mulți ani, a fost multă și intensă. Firmelor le-a luat mult timp să curețe străzile din urgența unu și cei din urgența doi au spus că la trei ore de la ninsoare nu au văzut niciun utilaj de deszăpezire. Am fost extrem de nemulțumit în relația cu ei. E pericol  de polei, oameni buni. Eu în fiecare dimineață vin pe jos la primărie. Și acolo pe Pasteur vezi cine e gospodar și cine nu. Știți cine sunt gospodari? Grădinițele, UMF și niște reprezentanți ale băncilor. Restul, praștie. Gheață, zăpadă cât încape. Eu înțeleg unde sunt bătrâni sau femei. Dar unde sunt firme care au vlăjgani și care ar trebui să curețe. Urmează zile cu potențial mare de polei și chiar dacă e curățat trotuarul, se formează o pojghiță de gheață și e periculoasă.  Concluzionând, vă dau dreptate că reacția nu a fost pe măsură, domnul Șurubaru nu doarme, stă în spatele fiecarei firme, a mers el să facă rost de sare, fiind coadă mare la salină, a fost nevoie să se implice pentru a aduce sare suplimentară”, a mai spus Boc.

abonare newsletter