Actualitate

UPDATE - Programul din Satul lui Moș Crăciun, respectat. Căsuțele din târgul din Florești sunt însă pustii

În ultima zi a săptămânii, când târgul din centrul Clujului era plin, prin Satul lui Moș Crăciun din Florești bătea vântul.

Vineri, 7 decembrie, organizatorii târgului de Crăciun din Florești se lăudau cu evenimentele pe care le vor organiza în fiecare zi până în 3 ianuarie. „Satul lui Moș Crăciun nu se închide, va rămâne deschis până în data de 3 ianuarie. Până în data de 23 decembrie vor avea loc activități zilnice, dedicate copiilor, iar Moș Crăciun va fi prezent acolo în fiecare zi începând cu ora 18. Sunt deschise căsuțe ale vendorilor care au diverse produse tradiționale”, a declarat vineri Gabriel Dumitru, organizator al târgului.

Duminică, la ora 19, căsuțele erau închise.


„Am stabilit să reorganizăm acest concept fiindcă floreștenii nu sunt foarte deschiși spre participarea la eveniment, iar cei din zona de mâncare au decis să plece”, arunca vineri vina pe locuitorii comunei Gabriel Dumitru.

Duminică seara era deschisă - sau mai degrabă luminată - o singură căsuță, nici nu se punea problema de produse tradiționale, nici un fel de băuturi de sezon, iar patinoarul era pustiu. Cu excepția unui polițist local vizibil plictisit și deranjat că cineva face poze. Fotografii care dovedesc că Satul lui Moș Crăciun e doar o cheltuială inutilă și că spiritul sărbătorilor e în altă parte.


„E strălucitor, e scump, dar e mort, ca multe alte lucruri din Florești”, a spus un tânăr care, mânat de curiozitate, s-a apropiat de Satul lui Moș Crăciun. „Niciodată Floreștiul nu a avut un târg de Crăciun mai gol”. În schimb, în curtea Primăriei, accesul se face pe sub bolți și arcade luminoase, desprinse parcă din „1001 de nopți”. Strălucitor de inutile.

„Programul din Satul lui Moș Crăciun (Florești), este respectat zilnic, cu activități organizate pentru cei mici. Moș Crăciun este prezent zilnic în căsuța, de luni până joi între orele 18:30-20:00 iar de vineri până duminică între orele 18:00-20:00. Tot zilnic, se desfășoară ateliere de creație, între orele 17:00-19:00. Tematicile sunt diverse iar cei mici sunt ajutați de un coordonator (spiriduș) să își facă de la ornamente de Crăciun, până la scrisori adresate către Moș Crăciun. Organizăm în weekend și petreceri tematice, astfel că în 5 decembrie, Moș Nicolae, un spiriduș și Mascotele Minnie și Mickey a vizitat târgul din Florești. În 9 decembrie (Duminică) între orele 12:00-13:30, spiridușii moșului au făcut minidisco, jocuri și concursuri, pictură pe față și modelaj de baloane. Urmează și alte evenimente interesante, pe care le vom prezența pe pagină de facebook Golden Party. Toate aceste activități sunt organizate de către Golden Party și Asociația Magic Star Kids 2000. Ne dorim să aducem bucurie printre cei care vizitează Satul lui Moș Crăciun”, au transmis organizatorii.

abonare newsletter