Actualitate

Rugbyștii de la CS Universitatea Cluj au ajutat o familie nevoiașă

O familie nevoiașă din Gilău avea mare nevoie de ajutor. Membrii echipei de rugby masculin CS Universitatea Cluj au auzit de caz, au pus mână de la mână și i-au ajutat în weekendul care a trecut.

O familie cu patru copii din Gilău a fost ajutată de niște oameni cu suflete mari. Aflând de caz, membrii echipei de rugby CS Universitatea Cluj au adunat bani, au cumpărat lemne ca să aibă cu ce se încălzi în această iarnă și au petrecut o zi întreagă pregătind lemnele.

„Noi am aflat de cazul acesta de pe Facebook și am luat legătura cu domnișoara care se ocupa de el. Am vorbit cu ea, ne-am înțeles să le cumpărăm ceva lemne. Toată echipa a donat și astfel s-au strâns 2.000 de lei cu care am cumpărat o mașină de lemne, iar restul s-au depus în cont pentru a fi plătită electricitatea pe umătoarele luni. Am mers sâmbătă de dimineață la ei acasă, am fost vreo 14 băieți. Am stat până după-masa. Am avut 5 metri cubi de lemne pe care le-am tăiat cu drujba, apoi cu toporul și le-am aranjat în magazie”, a spus unul dintre reprezentanții echipei.


Familia va fi ajutată în continuare

Acțiunea a fost foarte bine primită atât de către familie, cât și de către Luanna Burlacu, o tânără din Cluj care ajută familia.


„Ei au vrut să rămână anonimi, dar nu m-am putut abține! În ziua lor liberă, fără antrenamente, într-o sâmbătă dimineața destul de posomorâtă, au ales să facă un team-building mai special... să vină în curtea celor 4 copii de la Gilău să aducă și să taie lemne pentru ca aceștia să fie pregătiți pentru iarnă. Jos pălăria, echipei de rugby CS Universitatea Cluj”, a scris Luanna Burlacu pe Facebook, ca descriere a unei poze în care rugbyștii sunt surprinși la muncă.

Pe viitor, membrii echipei de rugby doresc să mai ajute și vor încerca să  construiască o casă  pentru familie, unde să poată petrece liniștiți iarna.


„Nici nu știm cum să vedem toată acțiunea. Ne-am bucurat că i-am putut ajuta, dar ne-ar plăcea să nu existe cazuri de genul acesta. Noi vom mai merge. Vrem să ne mobilizăm să facem rost de materiale de construcții, fiindcă ei trebuie să își ridice casa. Nu au decât o cameră care se dărâmă pe ei și vine iarna. Avem un prieten care ne va ajuta cu materiale de construcții. Încercăm să o și terminăm tot din resursele noastre”, au transmis membrii echipei.

Șase suflete într-o singură cameră


Familia este compusă din 4 copii, iar unul dintre ei este suspect de o boală gravă. De asemenea, mama suferă de probleme grave cu vederea, iar cei șase locuiesc toți într-o singurp cameră.

„Sunt patru copii, de 5, 6, 8 și 10 ani. Sunt extrem de bine crescuți. Toți urmează forme de învățământ, exceptându-l pe cel mic, de 5 ani, care are o formă de epilepsie, pentru ca sistemul românesc nu se consideră suficient de pregătit. În data de 6 noiembrie va fi dus la următoarele analize. I-am găsit întâmplător pe internet. Cineva făcea un apel de ajutorare, așa că am mers personal să văd despre ce e vorba. Locuiesc șase suflete într-o cameră micuță, iar lângă aveau în construcție o casă, care de 3 ani se află la nivel de fundație. A doua zi am trimis BCA, iar după 10 zile de la primul nostru contact casa este zidită și își așteaptă acoperișul. Clujenii și nu numai au fost extrem de receptiți, astfel încât, în 3 zile, copiii au primit alimente, haine și rechizite. Va fi în continuare nevoie de lemne, deoarece peretele din spatele casei se prăbușește. Pe acolo frigul iese, prin acoperiș plouă, astfel nu doar că suntem presați de ideea de frig, dar și de riscul de prăbușire a casei. În toată naivitatea mea, sper că în maxim o lună noua casă va fi gata”, a spus Luanna.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter