Actualitate

Cât câștigă un șofer în Cluj?

Rata șomajului în județul Cluj este una foarte mică, iar angajatorii duc lipsă de forță de muncă. Posturi există, însă nu există oameni. În acest sens, șoferii sunt la mare căutare. Însă la ce salarii să se aștepte cei care optează pentru un asemenea loc de muncă?

Extinderea companiilor de curierat sau introducerea serviciilor de ride-sharing au dus la o căutare foarte mare a șoferilor nu doar în Cluj, ci în întreaga lume. Unii aleg asta din lipsă de alternative, alții fiindcă sunt cu adevărat pasionați de mașini și condus și nu îi deranjează să petrecă ore întregi în spatele șoferului.

În județul Cluj, cele mai mari salarii pentru șoferi

Potrivit unei platforme de recrutare a personalului, există în acest moment peste 1.300 de posturi disponibile pentru șoferi în întreaga țară. Însă, trebuie să se țină cont de salariul mediu pe care un șofer îl poate câștiga.


Șoferii care au peste 3 ani de experiență în domeniu pot câștiga, în medie, undeva la 2.462 de lei. Studiile universitare nu sunt necesare și de multe ori și cei care nu au diplomă de bacalaureat sunt primiți, atâta timp cât știu ce au de făcut. Clujenii sunt norocoși, în această zonă fiind cele mai mari salarii oferite șoferilor, cu mult peste media națională.

Astfel, în județul Cluj, salariu mediu pentru un șofer cu peste 3 ani experiență ajunge la 2.895 de lei. La fel se întâmplă și în Bihor, Satu Mare sau Maramureș, o diferență mare, în comparație cu Capitala, unde salariul este de 2.463 de lei.


Cât câștigă un șofer de camion?

Pentru cei care au permis de conducere de tip C sau CE, putând astfel să conducă camioane și remorci, media salariului deja este mai mare, datorită condițiilor de muncă, fiindcă transportul de marfă dintr-o localitate în alta se face de cele mai multe ori pe timp de noapte. Din această cauză, traseul este mai dificil.

Și în acest caz, șoferii clujeni câștigă cel mai bine, ajungând la un salariu mediu de 3.063 de lei lunar, la fel și în Satu Mare, Maramureș Bihor. Suma este cu mult mai mare față de capitală, unde se câștigă în medie 2.528 lei.


Așadar, dacă te tentează să-ți pui permisul de conducere la treabă și să-ți transformi pasiunea pentru mașini în meserie, orientează-te către un post de șofer auto sau de camion. Salariile medii nete cele mai mari sunt, pentru ambele poziții, în zona de nord-vest a țării, în județele Cluj, Satu Mare, Maramureș și Bihor, iar în străinătate te poți orienta către Croația.

 

abonare newsletter