Actualitate

Boc a venit cu ideea, Tișe încasează banii. Primăria și Consiliul Județean își dau mâna pentru a construi parcări de tip “park&ride”

Primăria și Consiliul Județean Cluj vor încheia un protocol de colaborare în vederea realizării unor facilitate “park&ride”. Nu de puține ori primarul Emil Boc a vorbit despre construirea acestor tipuri de parcări mai ales în zona aeroportului.

În ședința de Consiliu Județean se săptămâna viitoare se va vota un protocol de colaborare între județul Cluj și Primărie în vederea realizării de parcări de tipul “park&ride”.

“Parcările sunt îndeosebi problematice cu precădere în centrul orașului Cluj-Napoca și lipsesc facilități de park and ride care să ofere o integrare cu sistemul de transport public în puncte cheie de intrare în municipiu dinspre Florești, Baciu sau Apahida”, se arată în proiectul de hotărâre.


Potrivit protocolului de colaborare, Primăria Cluj-Napoca va asigura realizarea unor stații pentru mijloacele de transport în comun cu dotările și infrastructura aferentă, stații de bike sharing, amenajare acces auto/pietonal, iar Consiliului Județean îi revine realizarea, administrarea și întreținerea parcării “cu mențiunea că aceste facilități vor funcționa contra cost, taxele urmând a fi stabilite și încasate de către județul Cluj”.

“Consiliul Județean va finanța realizarea proiectului și va asigura administrarea acestuia, stabilirea taxelor, încasarea și utilizarea acestora. Județul Cluj va asigura elaborarea și obținerea certificatelor de urbanism în scopul realizării proiectului, elaborarea planurilor urbanistice zonale necesare proiectului, efectuarea, în comun cu Primăria, a achizițiilor specific pentru elaborarea documentațiilor necesare (studiu de fezabilitate, documentația pentru autorizarea lucrărilor de construire, proiect tehnic, detalii de execuție). Municipiul Cluj-Napoca va asigura conferirea de support tehnic, consultarea populației, avizarea și aprobarea planurilor urbanistice zonale necesare proiectului, suportarea tuturor cheltuielilor legate de stațiile de pentru mijloacele de transport în comun cu dotările aferente, amenajarea de stații de bike sharing și amenajarea de acces auto/pietonal”, se prevede în protocol.


Protocolul va fi valabil pe o perioadă de 49 de ani cu posibilitatea prelungirii.

“La intrările în Cluj astăzi funcţionează parcarea de la Polus ca o parcare park&ride, laşi maşina şi foloseşti transportul în comun. Avem două capete mari, la venirea dinspre aeroport unde împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe încercăm să găsim nişte suprafeţe de teren. Consiliul Judeţean are o suprafaţă de teren adiacentă aeroportului care poate fi utilizat pentru un parking de acest fel. La fel dinspre Floreşti, suntem în discuţii cu reprezentanţii unui hipermarket şi cu USAMV pentru a realiza pe locaţia parcării Billa un parking suprateran”, spunea anul trecut primarul Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter