Actualitate

Un nou muzeu pe Autostrada Transilvania

Asociaţia Pro Infrastructura (API) a publicat noi imagini aeriene de pe Autostrada Transilvania (A3), şantierul cuprins între Câmpia Turzii și Chețani (Luduș), tronson lung de aproape 15,7 km construit de compania Straco.

„La începutul lunii iulie am anunțat că există un risc ridicat de încetinire sau chiar de oprire a execuției pe acest șantier din cauza unor lucrări neplătite de CNAIR constructorului. Din păcate am avut dreptate, progresul de la ultima filmare fiind insesizabil, mai ales pentru această perioadă a anului. S-a avansat la capătul dinspre Câmpia Turzii la devierea DN15 necesară pentru construirea pasajului ce va supratraversa autostrada, la forajele pentru pilele podului peste Arieș și în câteva zone punctuale la terasamente”, spun cei de la API.

Asociaţia Pro Infrastructura  susține că, în ritmul actual,”finalizarea în 2019 este imposibilă, transformând astfel lotul vecin (care va fi gata cel mai probabil în 2019) într-un nou muzeu de 18 km între Chețani și Iernut”.


“Fuga de răspundere proverbială a oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și neasumarea unor plăți justificate, combinate cu insolvența Straco, riscă să arunce și acest proiect într-un blocaj de durată. Solicităm CNAIR să rezolve, împreună cu antreprenorul general, problemele și disputele contractuale în cel mai scurt timp”, mai transmite API.

Ultimele Stiri
abonare newsletter