Actualitate

Expoziție „Incursiune în arta lui Kusztos Endre”, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în perioada 18 august – 2 septembrie 2018, expoziția „Incursiune în arta lui Kusztos Endre”/„Betekintés Kusztos Endre Művészetébe”. Vernisajul va avea loc astăzi de la ora 18.

Kusztos Endre, pictor și grafician transilvănean, s-a născut în 1925 în localitatea Ghindari. În 1949 se înscrie la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” unde, sub îndrumarea lui Miklóssy Gábor, își obține diploma în 1955. În perioada 1962-1965, lucrează în cadrul muzeului din Sângeorgiu de Pădure. În 1961, cu ajutorul lui Gy. Szabó Béla, întreprinde un drum de studiu în Uniunea Sovietică, unde peste un deceniu (ca reprezentant al Uniunii Artiștilor Plastici) va efectua o serie de călătorii. Din anii `70 este o prezență constantă a coloniilor de artiști din Makó, Lăzarea, Zimnicea, Valea Nucarilor, respectiv Medgidia. Pe parcursul carierei, a devenit cunoscut pentru desenele în cărbune, care de multe ori ilustrează peisaje din zona Târnavei Mici, Praidului și a Sovatei.

Expoziția din Cluj prezintă 30 de lucrări ale artistului, care denotă nu numai talent înnăscut și dibăcie, ci și o viziune profundă, cu un mesaj clar, care ne introduce în universul unic al desenului lui Kusztos, spun organizatorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter