Actualitate

Adrian Zaharia, șeful APIA Cluj, căutat de scafandri pe Lacul Beliș!

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Adrian Zaharia este căutat de sâmbătă seara de poliție în satul Beliș și de scafandri în lacul Beliș-Fântânele.

sursa foto ziardecluj.ro sursa foto ziardecluj.ro

UPDATE

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune, legat de cazul directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, căutat de sâmbătă seară, după ce ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş, că speranţele ca acesta să fie găsit în viaţă sunt foarte puţine. „Din informaţiile pe care le am, acum nu mai este vorba despre salvarea unei vieţi, ci despre găsirea unui cadavru”, a declarat, duminică, la Antena 3, ministrul Daea.


„Este un eveniment tragic (...) Din informaţiile pe care le am, acum nu mai este vorba despre salvarea unei vieţi, ci despre găsirea unui cadavru”, a afirmat ministrul Agriculturii.

El a spus că directorul APIA Cluj se afla sâmbătă la o cabană de pe malul Lacului Beliş împreună cu alte trei persoane, iar timp de mai multe ore s-a plimbat cu acestea cu barca pe lac, după care au revenit la cabană. La scurt timp, Adrian Zaharia a luat barca şi a plecat din nou, singur, la o plimbare pe lac.


Adrian Zaharia, în vârstă de 40 de ani, este director al APIA Cluj din ianuarie 2013. Corpul de control al Ministerului Agriculturii a făcut mai multe verificări la APIA Cluj, în ultimii ani, din cauza plângerilor unor angajaţi ai instituţiei.

UPDATE


Echipaje de scafandri caută de sâmbătă seara pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele un bărbat dat dispărut, despre care surse judiciare spun că ar fi şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia.

Potrivit reprezentaţilor ISU Cluj, un apel a fost primit sâmbătă seara în jurul orei 22,00 la numărul unic de urgenţă 112, care anunţa că o barcă se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele, în apropierea barajului.


Căutările au fost efectuate în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au fost reluate de dimineaţă împreună cu o echipă de scafandri de la ISU Arad. O echipă a Salvamont-Salvaspeo a sosit pentru a sprijini căutările la care se adaugă şi echipaje ale ISU Cluj.

"De asemenea, sunt două bărci din cadrul ISU Cluj care sprijină căutările, din care una este dotată cu sonar, se cartografiază fundul lacului, în zona în care ar fi fost posibil să fi căzut, nu se ştie cu exactitate zona, a fost un apel în care s-a anunţat iniţial că se vede o barcă care se învârte în cerc pe lacul Beliş", a declarat duminică Andrei Biriş de la ISU Cluj.


Acesta a explicat că acţiunea de cartografiere a zonei este necesară deoarece, dacă sunt adâncimi de peste 40 de metri este nevoie de intervenţia unui echipaj de scafandri specializaţi şi autorizaţi, cu aparatură specială.

"Acolo unde adâncimile sunt sub 40 de metri continuă căutările, dar este necesar să se cunoască care sunt specificaţiile zonei în care se fac căutări", a spus Biriş.

Potrivit unor surse judiciare dispărut ar fi directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia. Acesta deţine, potrivit colegilor săi, o cabană în zona lacului Beliş-Fântânele.

“La data de 21 iulie, în jurul orei 21:30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că, pe lacul de acumulare Fântânele-Beliş, o ambarcaţiune cu motor se deplasează în cerc, fără nicio persoană la bord. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, pompieri, lucrători din cadrul Salvamont Cluj, iar ambarcaţiunea a fost adusă la malul lacului. Din verificările efectuate rezultă că, la data menţionată, în jurul orei 20:30, un bărbat, de 40 de ani, din Cluj-Napoca, proprietarul ambarcaţiunii, ar fi ieşit să facă o plimbare cu barca pe lac. În prezent se fac investigaţii pentru depistarea bărbatului şi pentru lămurirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, transmite IPJ Cluj.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Conform publicației presalocala.com, scafandrii au ajuns în zonă însă datorită nopții și lipsei vizibilității din lac se pare că îl vor căuta dimineață. Familia a notificat autoritățiile că a dispărut din barca cu care naviga lacul. Vesta de salvare a rămas în barcă.

Conform martorilor, aceasta este barca cu care Adrian Zaharia, șeful APIA Cluj, s-a dus pe lac și din care a dispărut. A fost adusă la mal de echipajele ISU aflate la fața locului puțin după ora 22.00. Conform acelorași surse, în barcă s-ar fi găsit telefonul lui Zaharia.

"A fost primit un apel imediat după ora 22.00 că este o barcă care se învârte în cerc pe lac în apropierea barajului Beliș-Fântânele. Au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă a Detașamentului Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo și două civile, din păcate fără rezultat până la această oră. Mâine de dimineață se vor relua căutările împreună cu o echipă de scafandri de la serviciul salvamont-salvaspeo și de la inspectoratele limitrofe (scufundările se vor face în funcție de echipele de scafandri, având în vedere adâncime foarte mare a apei cca 80 m), a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt ISU pentru Ziar de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter