Actualitate

De râsul lumii. Consiliul Judeţean Cluj a avut nevoie de 9 ani să asfalteze un drum de 12 km.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au anunţat joi că au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 161B Turda - Ploscoș. În urmă cu 9 ani, Alin Tişe, şi pe atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, tăia panglica la acest drum, reabilitat pe doi kilometri.

Potrivit unui comunicat de presă de joi, Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare demarate în cursul anului trecut pe drumul județean 161B Turda – Ploscoş.

“După ce, în cursul anului 2017, a fost asfaltat un sector de drum în lungime de peste 7,5 kilometri, în acest an lucrările de asfaltare au vizat două sectoare de drum însumând peste 5 kilometri. Anterior, pe întreg sectorul de drum în lungime de 12,744 de kilometri au fost executate lucrări de întreţinere constând în burduşiri, eliminare gropi prin acoperire cu material pietros cu cilindrare și așternerea unui strat de balast stabilizat cu adaos de lianţi în grosime de 15 centimetri. Pentru completa finalizare a proiectului, în aceste zile sunt în plină desfășurare și se apropie de finalizare lucrările de completare a acostamentelor cu material pietros, urmând să se realizeze şi lucrări de marcaje și semnalizare rutieră”, transmite instituţia.


În noiembrie 2009, Alin Tişe şi fostul director RAADPP Mircea Avrau tăiau panglica inaugurală pe o porţiune de 2 kilometri reabilitaţi din drumul judetean DJ161B Turda-Ploscoş.

Ce spunea Tişe în 2009: „Pentru început, am reabilitat doar aceşti 2 kilometri de drum pentru a facilita accesul la Salina Turda, dar anul viitor plănuim să reabiliăam şi restul de 18 kilometri, care merg până la capătul comunei Ploscoş”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter