Actualitate

Optimiști din cale-afară. Vin investitorii în Lomb? S-a rezolvat problema alunecărilor de teren?

Conducerea Cluj Innovation Park, societate înfiinţată să administreze proiectele falimentare Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC) şi Centrul de sprijinire a afacerilor (TEAM), susține că drumul de acces spre Lomb va fi accesibil într-o săptămână, iar în lunile următoare vor veni și primii investitori. Primăria se chinuie de patru ani să finalizeze lucrările la aceste proiecte care în prezent sunt ameninţate de alunecări de teren.

sursa foto ziardecluj.ro sursa foto ziardecluj.ro

Alexandru Coroian, directorul societății Cluj Innovation Park, susține că drumul de acces spre Lomb va fi utilizabil într-o săptămână și primii investitori vor veni în iunie, cel târziu în iulie.

“În ceea ce privește stadiul pregătirilor pentru a începe funcționarea acolo, acestea sunt în linie dreaptă, aceasta însemnând că avem conectate apa, gazele, partea de curent se află în lucru și va fi gata într-o săptămână – două, iar partea de ape menajere este de asemenea spre final. Din alte puncte de vedere, suntem în stadiu avansat cu pregătirea obținerii autorizației de funcționare, să obținem autorizație ISU, semnarea contractelor pentru furnizorii de utilități (apă, curent, gaz), lucrările de distribuție sunt aproape gata, iar odată cu ziua de astăzi practice contractul de administrare ne va permite să derulăm procedurile pentru selecția viitorilor rezidenți. Din acest punct de vedere pot să vă informez că practic în următoarea ședință veți avea pe masă regulamentul parcului industrial Cluj Innovation Park. Ne temem că spre finalul anului nu o să mai avem spații în această structură. Practic a început funcționarea, noi funcționăm, dar așteptăm rezidenții. În iunie veți avea pe masă regulamentul care va include procedura de selecție. În iunie, poate în iulie vor fi primele contracte semnate. Lucrările de amenajare a drumului de acces se află în plină desfășurare, iar conform asigurărilor primite de la ei, într-o săptămână drumul de acces va fi utilizabil”, a declarat Alexandru Coroian, în ședința de Consiliu Local de luni.


Pe dealul Lomb, autorităţile locale construiesc Centrul Regional pentru Industrii Creative (CREIC), cunoscut şi sub numele de Buftea de Cluj, şi centrul de afaceri TEAM. Ambele proiecte sunt realizate cu fonduri europene şi au acumulat întârzieri de ani de zile. Oficialilor din Primărie nu le place să folosească cuvântul “întârzieri”, preferând să catalogheze nefinalizarea lucrărilor drept “prelungiri”.

De ani buni se ştie că în zonă sunt probleme cu alunecările de teren, dar cu toate acestea Primăria a dat undă verde începerii lucrărilor. Drumul care va lega oraşul de viitoarele centre de afaceri din Lomb a luat-o la vale de nenumărate ori. Acesta trebuia finalizat în 2015. Valoarea contractului pentru drumul cu patru benzi este de 17,9 milioane lei. Drumul are o lungime de 1,6 kilometri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter